Twarożek chudy Pilos (lub zwykły chudy twaróg + mleko) miksujemy blenderem z ulubionymi dodatkami (mogą być truskawki, kawa rozpuszczalna, banan, jakiś aromat do ciast, mleczko kokosowe, cokolwiek...) do uzyskania półpłynnej konsystencji. Do tego dodajemy płaską łyżkę żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody (do rozpuszczenia woda musi być gorąca, ale przed dodaniem do reszty dobrze jest trochę przestudzić)i kilka kropelek słodzika w płynie (lub cukru jeżeli komuś nie robi...), ponownie miksujemy blenderem. Ja to pakuję do zamykanego pojemniczka i na noc do lodówki- powstaje fajna twarożkowa pianka- w sam raz na białkowy podwieczorek do pracy ;)
Wersja podstawowa (250 g chudego twarogu + szklanka mleka 0,5% + słodzik + żelatyna + aromat) to:
B 65g
T 2g
W 19g
360 kcal
Wersja podstawowa (250 g chudego twarogu + szklanka mleka 0,5% + słodzik + żelatyna + aromat) to:
B 65g
T 2g
W 19g
360 kcal
We're just a drop of water in an endless sea... Dust in the wind...