Jak w temacie. Posiadam poręcze marbo MS-D001 i drazek MS-D002... musze zamocowac je w gazobetonie(ytong, suporeks, bloczki komurkowe)róznie mówią... jakie macie pomysły? Czy moge rozwiercić otwory na śrubę w profilu (bo teraz miesci sie M6) jak tak, to do jakiego rozmiaru zeby nie oslabic profilu... w ostatecznosci myslalem o prowadnicach do sciany z konkurencji (tam chyba jest M10, M12). Co polecacie?? kotwe chemiczną, kolki ramowe moze jakis inne...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tu ci raczej nikt nie doradzi, ale mi kolki do drążka pomogli wybrać w sklepie budowlanym, wiec także moge Ci polecic taka opcje:)
...
Napisał(a)
Ja domyslam się jak to zrobić, ale czekam na odpowiedz osoby, która zna to z praktyki... najlepiej pewnie bedzie jak zastosuje kotwe chemiczna(tylko ze nigdy tego nie robilem, boje sie ze spieprze)... myle jeszcze nad kolkami ramowymi( powiedzmy dlugosci 18cm) tylko nie wiem czy dadza rade... a tak to czekam na jakies pomysly...
Gazobeton jest teraz stosowany wiekszosci budynków... wiec trzeba wymyslec jakis konkretny pomysl dla obecnych i przyszlych kupujacych z takim problemem.
aa w sklepie budowlanym bylem, ale tam to sami nie wiedza...
Gazobeton jest teraz stosowany wiekszosci budynków... wiec trzeba wymyslec jakis konkretny pomysl dla obecnych i przyszlych kupujacych z takim problemem.
aa w sklepie budowlanym bylem, ale tam to sami nie wiedza...
...
Napisał(a)
pytanie do ekipy marbo, czy moge rozwiercic otwory w profilu?? jak tak to do jakiej srednicy??
...
Napisał(a)
Ja mam Mh-d001 i rozwiercilem wiertlem 10. Dowiercilem sobie nawet jedna dziure wiecej. W tej kwestii wiec mozesz byc spokojny.
...
Napisał(a)
tak tylko jestem ciekawy czy np: jakby drazek poszedl na spawie... czy gwarancja by nadal była??
...
Napisał(a)
witam, zrobilem tak:
kupilem kolki metalowe do gazobetonu 10x60 firmy benox (2,50 za 2 szt w castoramie)
do tego wkrety na klucz szejsciokatny 8x90... w profilu drazka oraz poreczy rozwiercilem otwory na m8 i dowiercilem 2 otwory na srodku (jeden na gorze drugi na dole). na poczatku otwory w scianie wiercilem wiertlem 10 i wbijalem kolki w sciane... do momentu kiedy tak ciezko wkrecalem wkret ze jeden z kolkow rozkruszyl troche sciane... zaczolem robic otwory wiertlem 8 pod kolek 10... hmm bez zadnego problemu je wbijalem i zamocowalem porecze....
zrobilem trening na poreczach ja 90kg + obciazenie 10kg... nawet nie drgna
mialem zrobic wszystko na kotwe chemiczna ale mi odradzono (Pan w sklepie budowlanym powiedzial mi ze sie wykruszy od drgan itd.)
Narazie jest dobrze i za mniejsza kase...
pozniej zrobie foty... podro
kupilem kolki metalowe do gazobetonu 10x60 firmy benox (2,50 za 2 szt w castoramie)
do tego wkrety na klucz szejsciokatny 8x90... w profilu drazka oraz poreczy rozwiercilem otwory na m8 i dowiercilem 2 otwory na srodku (jeden na gorze drugi na dole). na poczatku otwory w scianie wiercilem wiertlem 10 i wbijalem kolki w sciane... do momentu kiedy tak ciezko wkrecalem wkret ze jeden z kolkow rozkruszyl troche sciane... zaczolem robic otwory wiertlem 8 pod kolek 10... hmm bez zadnego problemu je wbijalem i zamocowalem porecze....
zrobilem trening na poreczach ja 90kg + obciazenie 10kg... nawet nie drgna
mialem zrobic wszystko na kotwe chemiczna ale mi odradzono (Pan w sklepie budowlanym powiedzial mi ze sie wykruszy od drgan itd.)
Narazie jest dobrze i za mniejsza kase...
pozniej zrobie foty... podro
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
gumowe uchwyty w drążkach
Następny temat