Szacuny
2
Napisanych postów
24
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1720
Prosze o pomoc jesli ktos mial podobny problem a mianowicie odczuwam dretwienie palca malego lewej dloni gdzies od ok. miesiaca,podczas cwiczen nie moge dobrze zacisnąc np.gryfu,nie wiem o co chodzi jestem tez na lekach obnizających cholesterol ale wydaje mi sie ze to nie ma nic wspólnego z tym.
Szacuny
13
Napisanych postów
10598
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
47808
problem tkwi w ścięgnach!! jeżeli za bardzo przeciążyłeś nadgarstki beda ci drentwiec palce a potem nawet całe dłonie, miałem podobny problem jest kilka sposobów rozwiązania go usztywniacze!! lub przerwa na siłce ewentualnie jakies masci ale w to nie chce mi sie wierzyc!!
uwazaj zebys nie uszkodził nerwu przysrodkowego, który jest powodem problemów!! ból niesamowity drentwienie rąk promieniowanie az do łokci !! operacja ---- moja mama przechodzia to wiem!!
ostroznie zdrowia
Szacuny
2
Napisanych postów
24
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1720
tak a ortopeda mnie dotknie człowieku za pomocączarodziejskiej rużdżki i wszystko minie.Czy Ty człowieku wiesz co mówisz czy wiesz ze wizyta u ortopedy bedzie wiazala sie z dlugą przerwa wsilowni,ja wiem ze jak mi nic nie pomoze to dopiero na koncu pojde do ortopedy.
Szacuny
203
Napisanych postów
31902
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
94099
rużdżką cie nie dotknie, prędzej różdżką- wizyta u ortopedy wiaze sie z dluga przerwą? no jesli jest cos z toba nietak - to oszem powie ci ze powinienes wyluzowac, ale jak okej i to cos niegroznego to ci powie ze okej.
nie mowiąc o tym ze zdiagnozuje co moze byc powodem - moze masz jakies zle nawyki, zla budowę cokolwiek.
Zmieniony przez - f***master w dniu 2008-01-07 16:45:40
Szacuny
25
Napisanych postów
1639
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12110
Stary wyluzuj bo mam to samo i wiem co to jest.Chodzilem na silke az w koncu tak mrowienei dloni sie nasililo ze w nocy mnei zaczelo budzic.Poszedlem do neurologa i na 90 % przypadkow to jest zespol ciesni nadgarstka.W poniedzialek ide to potwierdzic na badanie EMG.Skuteczny tylko przy tym jest zabieg operacyjny i po krzyku.Ale pogodz sie z tym ze silke bedziesz mial z glowy na jakis czas a to samo napewno nei przejdzi ei bedzie wracac wiem cos o tym
Szacuny
1
Napisanych postów
130
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2604
a mnie drętwieje w prawej ręce mały palec zawsze gdy robie triceps, czuje jakby przyczep mięśnia naciskał jakoś na ten nerw gdzie przechodzi jakby "prąd" (chyba każdy nie raz sie uderzył w niego) i teraz nie wiem co z tym zrobić bo już minęły 2 dni od treningu na triceps a dalej mam zdrętwiały...