Witam! Mam dyskopatię lędźwiową. Wynik badania
MR kręgosłupa lędźwiowego.
Badanie wykonano w sekwencjach FSE T1, FRFSE T2, STIR , w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych, w warstwach grubości 4 mm.
Lordoza lęźwiowa zachowana.
Wysokość oraz sygnał trzonów kręgowych i krążków międzykręgowych prawidłowe.
Na poziomie L4/L5 tendencja do uwypuklania się krążka międzykręgowego typu bulging, bez kolizji z korzeniami nerwów rdzeniowych.
Szerokość obramowań kostnych kanału kręgowego w wymiarze strzałkowym w normie.
Stożek końcowy położony na poziomie L1 .
Uczęszczałem na rehabilitacje, jednak przez to, że była sesja i podjełem prace nie miałem zbytnio czasu i zrobiłem przerwe. Teraz chcialbym wrocic jednak jest to dosc kosztowane a 2 lekarzy zalecalo mi basen na kregoslup. Czy to wystarczy czy do tego jeszcze dobrze byloby wrocic na rehabilitacje? Licze, ze znajdzie sie ktos z podobnym probleme. Dzieki za kazda odpowiedz!
Zmieniony przez - Dehaes w dniu 2007-07-19 13:24:21
MR kręgosłupa lędźwiowego.
Badanie wykonano w sekwencjach FSE T1, FRFSE T2, STIR , w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych, w warstwach grubości 4 mm.
Lordoza lęźwiowa zachowana.
Wysokość oraz sygnał trzonów kręgowych i krążków międzykręgowych prawidłowe.
Na poziomie L4/L5 tendencja do uwypuklania się krążka międzykręgowego typu bulging, bez kolizji z korzeniami nerwów rdzeniowych.
Szerokość obramowań kostnych kanału kręgowego w wymiarze strzałkowym w normie.
Stożek końcowy położony na poziomie L1 .
Uczęszczałem na rehabilitacje, jednak przez to, że była sesja i podjełem prace nie miałem zbytnio czasu i zrobiłem przerwe. Teraz chcialbym wrocic jednak jest to dosc kosztowane a 2 lekarzy zalecalo mi basen na kregoslup. Czy to wystarczy czy do tego jeszcze dobrze byloby wrocic na rehabilitacje? Licze, ze znajdzie sie ktos z podobnym probleme. Dzieki za kazda odpowiedz!
Zmieniony przez - Dehaes w dniu 2007-07-19 13:24:21