cześć. chodzę na psychoterapię. psycholog podejrzewa depresję ale byłem u psychiatry i stwierdziliśmy że to może być łagodna postać depresji ale nie potrzebuję leków (również dlatego że obawa przed skutkami ubocznymi mocno by przeszkadzała w psychoterapii). Czytałem że dziurawiec ma działanie podobne do SSRI. W jakiej postaci najlepiej go przyjmować i jaka jego część ma takie działanie? Ktoś może polecić jakiś sprawdzony preparat, napar czy coś?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Możesz spróbować ekstraktu .Jednak trzeba pamiętać ze zawartość biologicznie aktywnych składników może zależeć np. od okresu zbioru, siedliska rośliny, sposobu jej suszenia i przechowywania. Hyperforyna jest również związkiem niestabilnym i łatwo ulega przekształceniu pod wpływem światła i wysokiej temperatury. Ponadto nieznane są efekty długoterminowe stosowania ziela dziurawca. Większość badań ocenia skuteczność i bezpieczeństwo używania ziela dziurawca w czasie nieprzekraczającym 8 tygodni. Należy podkreślić, że badania dotyczące bezpieczeństwa i skuteczności dziurawca odnosiły się do preparatów stosowanych jako jedyny lek, pod ścisłą kontrolą lekarską
1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Napar z tego co wiem nie ma prawa zadziałać, bo związki które działają antydepresyjnie uwalniają się z dziurawca tylko w wyciągu alkoholowym. Jest z herbapolu taki syrop,piłem. Ciężko powiedzieć czy czułem jakieś działanie(no ale ja nie mialem depresji, pilem bo matka kupila, ona piła to i ja z ciekawości :). Co do wyrobów z dziurawcu trzeba pamiętać, że nadają się do uzycia tylko w okresie jesienno zimowym, albo latem uwazac zeby nie byc za duzo na sloncu
Zmieniony przez - baran8 w dniu 2019-09-30 00:12:43
...
Napisał(a)
baran8Napar z tego co wiem nie ma prawa zadziałać, bo związki które działają antydepresyjnie uwalniają się z dziurawca tylko w wyciągu alkoholowym. Jest z herbapolu taki syrop,piłem. Ciężko powiedzieć czy czułem jakieś działanie(no ale ja nie mialem depresji, pilem bo matka kupila, ona piła to i ja z ciekawości :). Co do wyrobów z dziurawcu trzeba pamiętać, że nadają się do uzycia tylko w okresie jesienno zimowym, albo latem uwazac zeby nie byc za duzo na sloncu
Dokładnie, stosowanie dziurawca w jakiejkolwiek postaci latem może spowodować poparzenia słoneczna i to w takich sytuacjach w których u danej osoby jeśli nie stosowałaby dziurawca takie poparzenia by nie wystąpiły.
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2019-10-12 11:44:46
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!