Szacuny
2
Napisanych postów
61
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1035
Witam odkad zaczalem cwiczyc a trwa juz to jakes dwa lata mam problem z bicepsem, nie dosc ze za bardzo nie chce rosnac to jest dziwacznego wygladu tzn chodzi o jego budowe ktora wyglada tak jak na rysunku nr1 ;/ , napewno nie jest to krotki biceps !!! mam wrazenie tak jakby dzielil sie na pol, jego gorna czesc wypietrzona fajnie oddzielajaca sie od barku i dolna czesc duzo mnie rozwinieta... dokladnie tak na rysunku, robilem wiele cwiczen w tymm uginanie z supinacja efekty bardzo slabe, nie wiem moze to juz taka jego budowa i nic nie poradze na to
Szacuny
5
Napisanych postów
640
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6938
na moje oko masz biceps piekarza. Czyli skarłowaciałowego bica.
Na skutek prawdopodobnie źle wykonywanych ćwiczeń...
Lepiej wziąć mneijsz ciężar a zrobić pełen zakres ruchu powoli i dokładnie niż za przeproszeniem ***nąć sobie XXkg i zrobić niepełne ugięcie na odwal się.
Ja w to nie wierzyłem zastosowałem się do tych rad i momentalnie ( w dosyć szybkim okresie czasu poprawiła się moja budowa mięśni"kształt")
Szacuny
3
Napisanych postów
280
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1311
Tak, no chyba problemem są właśnie niepełne ruchy...
wydaje mi się, że sporo dałby tu np modlitewnik...
jak myślicie?
daje ładnie w kosc właśnie tej częsci, która u kolegi jest słąbo rozwinięta.
Szacuny
5
Napisanych postów
640
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6938
dobrze mówisz, modlitewnik jako ćwiczenie izolowane... nie trzeba dawać dużego obciążenie końcu na modlitewniku mięsień wykorzystuje prace w 90%...
tylko nie przesadź z obciążeniem!!
Szacuny
2
Napisanych postów
178
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3928
Mialem podobny problem, napewno nie w az tak wielkim stopniu jak to jest pokazane na rysunku, ale jednak I musze sie zgodzic z opiniami powyzej, poniewaz na 100% chodzi tutaj, ze nie robisz pelnych ruchow, tzn. masz prostowac rece prawie na maksa, minimalnie ugiete, zeby zostawaly w fazie negatywnej. Wtedy angazujesz mocno dolna czesc bicepsow, u mnie na silce juz sie smieja z takich, bo nie robia dokladnie i pozniej placza ze maja krotki biceps, no offence