Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

dziwna narośl pod językiem

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 42746

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 309 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6225
witam!
Kilka tygodni temu pod językiem zrobiła mi się mała biała krostka wyglądem przypominająca pryszcza. Powoli rosła i dziś jest to już ok. 0,5 cm narośl w kształcie stożka, rozszerzająca się ku podstawie. Kolorem nie odróżnia się od koloru skóry pod językiem, jest dosyć mięka, na czubku widać biały punkcik. Nie jest ona bolesna lecz jest już tak duża ,że zaczeła mi przeszkadzać. Smarowałem ją jakims roztworem z antybiotykiem na stany grzybiczne i zapalne jamy ustnej ale nie pomogło. Już dawno poszedłbym z tym do lekarza ale mieszkam w UK i zabardzo nie wiem gdzie się z tym udać...

Co to może być??? i co z tym zrobić???

Proszę o pomoc!

Później zrobię fotkę to wrzucę jak to wygląda
2

...Fluctat Nec Mergitur...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Afty są to owrzodzenia o charakterze płytkiej nadżerki, którą pokryta jest białym nalotem i otacza rumieniowate, zapalne obrzeże. Afty mogą mieć różną wielkość. Pojawiają się pojedynczo. Owrzodzenia te dotyczą ludzi w wieku od 10 do 40 lat. Afty goją się samoistnie w ciągu kilku dni/ tygodni, lecz bardzo często dochodzi do ich nawrotów. Jeśli nawroty bolących nadżerek pojawiają się częściej niż raz w roku, może to sugerować powracające aftowe zapalenie błony śluzowej jamy ustnej.

Przyczyną powstawania aft może być nieodpowiednia higiena jamy ustnej, wyrzynające się ósemki czy choroba przewodu pokarmowego. Afty występują w miejscu wilgotnym.

Afty można leczyć domowymi sposobami. Wygląda to w następujący sposób:

Można odkazić ranę woda utlenioną, sodą oczyszczoną, płukać jamę ustną delikatnym roztworem solnym, przykładać torebką od świeżo zaparzonej herbaty zmniejsza to ból i działa wysuszająco, można również sięgnąć po preparat z apteki, który wydawany jest bez recepty. Natomiast przy większym i dłuższym nasileniu „ owrzodzenia” należy skontaktować się z lekarzem.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 309 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6225
nikt nie wie co to może być???

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 239 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6429
To zwykła ropa trzeba przekłuc i zdezynfekowac...chwila strachu i po kłopocie
1

nie chcę soga, kilknij na pajacyka: http://www.pajacyk.pl/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
tak myślisz SBL??bo przeszło mi przez myśl żeby to przekłuć ale nie jestem pewien...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Być może afta...

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 364 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2852
może nowotwór! ...

W tych haniebnych czasach, ta gra stała się dla mnie religią...

...
Napisał(a)
Usunięty przez krzykacz za pkt 4 regulaminu
Początkujący

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 870 Wiek 46 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 14404
Możliwe , że to jest po prostu taki syfek jak wyskakują na twarzy. Ja nieraz też tak mam , to popróbuj go powyciskać choć na języku to boli a najgorzej jak na czubku języka wyskoczy.
1
...
Napisał(a)
Usunięty przez krzykacz za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 364 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2852

W tych haniebnych czasach, ta gra stała się dla mnie religią...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
BARTLEY8 mówisz o czymś innym.
Pisałem - poczytaj n/t "aft".

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
czytałem na temat aft ale to nie to, bo wygląda inaczej niż afta. Wyglądem przypomina ziarenko ryżu które wyrasta pionowo z pod mojego języka... :/ jeśli chodzi o wyciśniecie tego to naciskałem na to nawet mocno zębami i nic. od wczoraj zaobserwowałem ,że jakby się zmniejsza. może zniknie...oby!
1

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czerwone plamy na rękach i klatce,uczulenie?

Następny temat

Ochrona przed katarem

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły