tak jak w temacie co lepsze, gumowy czy sprężynowy expander?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Miesnie stozka rotatorow mozna cwiczyc tez hantelkiem, weź no wpierw poczytaj sam zrób jakieś rozeznanie bo tu na forum to ci ludzie wode z mozgu zrobią
Wołają na mnie trójnóg
...
Napisał(a)
Zależy jaka jakość.
Lepsze gumowe ponoć, bo nie "wgryzają" się w skórę, podczas ćwiczeń, no i sprężyny bardzo szybko się niszczą.
Ale ogólnie to i to ch**owe dla stawów. Przez nierównomierną siłę ścisku. Chociaż co ja tam wiem, nie ćwiczyłem na ekspanderze nigdy. :P
Lepsze gumowe ponoć, bo nie "wgryzają" się w skórę, podczas ćwiczeń, no i sprężyny bardzo szybko się niszczą.
Ale ogólnie to i to ch**owe dla stawów. Przez nierównomierną siłę ścisku. Chociaż co ja tam wiem, nie ćwiczyłem na ekspanderze nigdy. :P
Trening bez nóg, to jak seks bez orgazmu.
...
Napisał(a)
nie wiem jak jest teraz, ale pare lat temu ekspandery, ktore byly na rynku grozily kalectwem. mialem gumowy i zelazny. w obydwu puszczal element rozciagliwy i walil po lapach, żelaznym to wrecz balem sie cwiczyc. lepiej juz bylo te stare z komuny jak ktos mial po rodzinie, one byly mocne. ale moze sa jakies lepsze teraz.
po drugie wydaja sie malo funkcjonalne. nie po co kupowac kieszonkowy sprzet skoro lepiej mozna bez niego.
po drugie wydaja sie malo funkcjonalne. nie po co kupowac kieszonkowy sprzet skoro lepiej mozna bez niego.
...
Napisał(a)
gumowy.przez dwa lata cwiczylem expanderem ,jak juz mam wybierac to tylko gumowy.
1
niema ludzi NIEZASTĄPIONYCH ale sa NIEZAWODNI...
...
Napisał(a)
Najlepiej kupić sobie kilka metrów tubingu np. TheraBand albo jeszcze lepiej taśmy np. Iron Woody Bands i za pomocątego ćwiczyć
Wołają na mnie trójnóg
...
Napisał(a)
Dlaczego niby lepiej ćwiczyć bez expandera niż z nim?? jeżel iw gre nie wchodzi żaden inny sprzęt? pompki itp są lepsze??? juz nei brał bym pod uwagę tych stawów bo rozciąganie ich też jest bardzo złe dla statów i wtedy znacznie szybciej sie niszcza i już w wieku 30-40 lat podobno przez to bardzo dokuczają...
...
Napisał(a)
a co ma wspólnego ruch w ćwiczeniach z ekspanderem, który wykonujesz z jakimiś czynnościami, które wykonujesz w życiu? da ci coś, czego nie da trening bez przyrządu? większość gadżetów fitness niczemu nie służy oprócz wyciągania pieniędzy.
...
Napisał(a)
po to są chyba gumy spręzyny żeby dawały opór i aby trzeba bylo siły do wykonania tego...
...
Napisał(a)
więc nie rozumiem dlaczego uważasz że jakieś tam pompki będą lepsze niż expander?? po prostu nei rozumiem dlaczego uważasz że ćwiczenai bez sprzętu są lepsze niż ćwiczenai z expanderem
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!