W prawej ręce mam łokieć tenisisty (prostowanie nadgarstka) i golfisty (zginanie nadgarstka).
1) Golfisty gdzieś od listopada 2016, czułem głównie przy podciąganiu, wiosłowaniu podchwytem, pływaniu, od miesiąca się nie podciągam (jedynie ściągam drążek, i wspomagam się paskiem do ciężarów na prawą rękę) i nie czuję bólu, czy możliwe, że samo przeszło (trwało kilka miesięcy) ?
Tenisisty czuję od 3tyg, dosyć mocno, nawet przy zaciśnięciu pięści. Jutro idę na falę uderzeniową.
2) Czy taka fala może jednak zaszkodzić zamiast pomóc, czy może być odradzana ?
3) Ile takich zabiegów z fali powinno się wziąć ?
4) Czy powinienem sobie też wziąć dodatkowo na nie bolący już łokieć golfisty?
5) Na popołudnie mam zaplanowaną siłownię, czy siłownia może być niebezpieczna po takim zabiegu, czy on dodatkowo jakoś osłabia mięśnie/przyczepy ?
6) Czy popołudniowa siłownia popsuje mi efekt tej fali uderzeniowej ?
7) Czy ultradźwięki mogłyby być równie skuteczne (mam je w abonamencie, a za falę muszę płacić)?
1) Golfisty gdzieś od listopada 2016, czułem głównie przy podciąganiu, wiosłowaniu podchwytem, pływaniu, od miesiąca się nie podciągam (jedynie ściągam drążek, i wspomagam się paskiem do ciężarów na prawą rękę) i nie czuję bólu, czy możliwe, że samo przeszło (trwało kilka miesięcy) ?
Tenisisty czuję od 3tyg, dosyć mocno, nawet przy zaciśnięciu pięści. Jutro idę na falę uderzeniową.
2) Czy taka fala może jednak zaszkodzić zamiast pomóc, czy może być odradzana ?
3) Ile takich zabiegów z fali powinno się wziąć ?
4) Czy powinienem sobie też wziąć dodatkowo na nie bolący już łokieć golfisty?
5) Na popołudnie mam zaplanowaną siłownię, czy siłownia może być niebezpieczna po takim zabiegu, czy on dodatkowo jakoś osłabia mięśnie/przyczepy ?
6) Czy popołudniowa siłownia popsuje mi efekt tej fali uderzeniowej ?
7) Czy ultradźwięki mogłyby być równie skuteczne (mam je w abonamencie, a za falę muszę płacić)?