Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

garda bokserska...

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 9514

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 174 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1936
a moje pytanie polega na tym..
czy garda bokserska sprawdza sie na ulicy??
jak wiadomo w boksie uzywa sie rekawic tak wiec garda jest wieksza (powierzchniowo) i idzie na nia przyjmowac ciosy.. a wlasnie na ulicy nie wiem jak to jest :/
jak wy uwarzacie??garda na ulicy daje cos czy lepiej uzywac unikow, odskokow,odchylen??odp jestem bardzo ciekawy waszych opini...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 652 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4435
Dokladnie. Zejscia, kontry i praca dystansem.
ps. Podczas takiego tubowania pare ciosow tez spadnie na garde, wiec lepiej tych troche na garde niz wszystkie przyjmowac na czysto.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 12917 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 86041
najlepiej opuścic ręce

po coś chyba ta garda ejst nieuważasz ? a jak masz rękawice to nei używasz idchyleń zejść itp ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no wiadomo uzywam..
ale chodzi mi o to ze na ulicy chyba nie przyjmiesz tak ciosu na garde jak normalnie na boksie bo nie masz rekawic i masz mniejsza powierznie zeby blokowac... o to mi chodzi :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 12917 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 86041
ulica ring to 2 różne rzeczy ale garde tzrymac trzeba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 130 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1804
Garda to nie tylko uniesione rece, ale rowniez glowa schowana w barki, broda docisnieta do klatki piersiowe - efekt jest taki, iz szczeka jest lepiej chroniona przez barki (np. przed uderzeniami sierpowymi), a na frontalne uderzenie wystawiasz czolo (notabene jedna z twardszych kosci). Do haka lepiej nie daj sie dojsc, albo jak potrawisz zejc do parteru (tu nic wiecej nie napisze bo sie nie znam). Mozesz sobie taki nawyk trzymania glowy wypracowac np. pracujac przed lustrem i spogladajac kontrolowac polozenie glowy (bedziesz tez w tym momencie widzial swoje bledy, a tym samym bledy rywala). Dodatkowo lokcie blisko tulowia, biodra lekko uniesione "kocie plecy", unikaj odslaniani brzucha i masz wygrana w kieszeni ;).

To tyle teori, a ulica jaka jest... kazdy wie

fight or die

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
o pozycji bokserskiej to ja wiem :):) trener mnie jush uczyl ale dzieki za wypowiedz :):) bardzo madra i sie z toba zgadzam :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 203 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 2181
trener mnie juz uczyl to teraz proste, sierpy i na walke
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
heheheh :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 614 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 22703
Bokserska to nie wiem..ale wiem ze garda z Tajskiego(łokcie blisko siebie[chronią splot] piesci na łukach brwiowych) jest jak najbardziej przydatna na ulice..a uniki i odskoki swoją droga..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2499 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23442
wg mnie nie nalezy przesadzac z defensywa bo i tak duzo ciosow dojdzie.

najslabsze psy najglosniej szczekaja

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 130 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1804
He. Jasne, ze dojdzie, trudno walczyc i nie dostac. Moj trener zawsze mi wpajal szczelna garde, jak trenowalismy na tarczach to walil mnie po lbie jak opuszczalem rece itp. Uwazal, iz gara to musi byc nawyk, jak oddychanie, niezastanawiasz sie nad tym. Wiec sila rzeczy przejalem jego koncepcje - przede wszystkim garda i wszystko co sluzy ochronie jaka: bloki, uniki, zejscia, potem uczyc sie atakowac.Zdrowie i glowa jest tylko jedna - trzeba ja szanowac.
Pisze to w kontekscie walki sportowej.

fight or die

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

walka z cieniem

Następny temat

Krwawy sport

Spalanie
Polecane artykuły