Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34
witam czy gotowanie potraw takich jak kurczak ziemniaki itp na parze jest lepsze czy moze ...pozostac przy tradycyjnym przyrządzaniu ....aha dodam jeszcze ze nie uznaje soli
chciał bym troche przybrac na wadze i nabrac siły
pozdrawiam
Szacuny
69
Napisanych postów
5820
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
42644
Przy tradycyjnym przyrzadzaniu? Masz na mysli smazeniu?
Gotowanie na parze jest jak najbarzdiej OK
Gotuj/paruj/griluj/piecz na koncu smaz!
Ziemniaki mozesz gotowac normalnie w mundurkach.Ale pamietaj aby jesc je tylko w posilku potreningowym a w ciagu dnia skupiac sie na pelnoziarnistych zrodlach WW.
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34
powiem ci tam ja kupiłem garnek do fotowania na prze...za 50 zł w sklepie w miescie i tak garnek ma dwa pietra na jedno kąłde np ziemniaki na drogie pietro np mieso...kurczaka scjaba itp i mi jedzenie gotuje sie ok 30 min....zalerzy jaki ogien a policz ile spalisz gazu na ugotowanie ziemniaków ...upieczeniu schaba czy tez upieczenie kurczaka...jesli robisz wszystko osobno...pozatym para ma wyzsza tenperature niz woda dlatego szybciej to sie odbywa...jesli sie myle prosze mnie poprawic...pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
94
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1735
a thx bo myslaem ze to tak lezy i lezy i zrobic sie nie moze , bo te urzadzonko to tak troche dziwnie wygladalo iwec dlatego wyslalem ze tk dugo to sie robi
Szacuny
12
Napisanych postów
546
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3691
jak wyżej wspomniano, jesli masz odpowiedni garnek, na parze gotuje się szybciej, ponieważ para wodna ma wyższą temperaturę niż wrząca woda.
Jesli nie masz takiego garnka pokombinuj
np zwykły garnek + durszlak+ odpowiedniej średnicy przykrywka.
p.s
ryzu nei da sie ugotowac na parze, gdyż w jego przypadku mija się to z celem. Aby się ugotował musi nabrac wody
Szacuny
78
Napisanych postów
2294
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
63193
Ja gotuję ryż na parze w ten sposób:ryż do miseczki wlewam trochę wody i wstawiam do parowaru,dookoła warzywka,a niżej jakaś padlinka i wszystko na jednym ogniu.Pozdrawiam.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja dziś kupiłem parowar. Jutro próba Ale ogólnie dania z pary są bardzo smaczne, jadłem u kolegi cyca z pary i był pyszny. Zero suchości, normalnie delicje