mam pytanie czy zagotowanie owsianych platkow zwyklych albo gorskich do momentu az beda miekkie na tyle ze pojawia sie taki jakby sluz ma wplyw na jej IG?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
sorka za pomylke w zlym miejscu umiescilem posta . prosze o skasowanie
...
Napisał(a)
ma ale IG nie jest taki wazny
dodaj orzechy rodzynki, moze do posilku warzywa i jajka i bedzie ok
dodaj orzechy rodzynki, moze do posilku warzywa i jajka i bedzie ok
...
Napisał(a)
zalezy, osobiscie uwazam, ze nie jest najwazniejszy - a niestety obiegowo - jest przeceniany
zdecydowanie lepiej polegać na ladunku glikemicznym
warto też brać pod uwagę indeks insulinowy
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-08-31 11:50:50

zdecydowanie lepiej polegać na ladunku glikemicznym
warto też brać pod uwagę indeks insulinowy
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-08-31 11:50:50
...
Napisał(a)
jesli masz platki preparowane hydro-termicznie wczesniej - to mozesz w zasadzie nawet zjesc na sucho...
jesli masz nieprzetwarzane - ja zalałbym choć wrzątkiem, niektórzy polecaja zalać zimną wodą i odstawic na kilka godzin. Ma to znaczenie chocby ze wzgledu na neutrealizację tzw związków antyodzywczych obecnychw płatkach owsianych. Ale tutaj zdania są podzielone
jesli masz nieprzetwarzane - ja zalałbym choć wrzątkiem, niektórzy polecaja zalać zimną wodą i odstawic na kilka godzin. Ma to znaczenie chocby ze wzgledu na neutrealizację tzw związków antyodzywczych obecnychw płatkach owsianych. Ale tutaj zdania są podzielone
...
Napisał(a)
Zawsze bezpieczniej je zalać wrzątkiem możesz w ten sposób pozbyć się jakiś bakterii itp Myślę że taka obróbka zbytnio na nie nie wpłynie w każdym razie takie jest moje stanowisko :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
dzieki za info. ja jem platki zwykle i zazwyczaj zalewam zimna woda i na 2 min do mikrofali wklada . taka obrobka powoduje ze sa miekkie jak gotowane i tylko nie wiedizalme czy przez takie przygotowanie sa rownie wartosciowe jak te zalane wrzatkiem.
...
Napisał(a)
Dziwna metoda... nigdy nie słyszałem o takiej.