Mam maly problem. Dosyc duzo gram w pilke nozna i jestem dobra na obronie, jednak chcialabym zaczac grac ofensywnie. Nie wiem jednak jak przeprowadzac treningi aby pocwiczyc gre do przodu pola. Moze ktos moglby mi pomoc i napisac przykladowe cwiczenia, aby udoskonalic gre ofensywna? Bylabym wdzieczna i z gory thx!!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Nie odświeżaj starych tematów. I to nie ten dział, przenosze do zespołowych, tam Ci może pomogą, albo zamkną temat
Zmieniony przez - Cregg w dniu 2009-07-31 12:25:29

Zmieniony przez - Cregg w dniu 2009-07-31 12:25:29
Chwila moralnego kaca - jak gówno z siebie dajesz, to do Ciebie wraca.
8,5m/s ;)
...
Napisał(a)
Witam!
Sam gralem w pilke jakies 8 lat i wiem cos o tym:)!jesli chcesz przejsc bardziej do przodu to musisz popracowac troszke nad szybkoscia i strzalami na bramke!warto bylo by tez pobawic sie w jakies zwody i technike!
pozdrawiam
Sam gralem w pilke jakies 8 lat i wiem cos o tym:)!jesli chcesz przejsc bardziej do przodu to musisz popracowac troszke nad szybkoscia i strzalami na bramke!warto bylo by tez pobawic sie w jakies zwody i technike!
pozdrawiam
Co Cie nie zabije to Cie wzmocni...
...
Napisał(a)
Do gry ofensywnej,szczegolnie jesli chodzi o pozycje atakujacego potrzebny jest bardzo dobry start do pilki.Za czasow gdy trenowalem pamietam,ze raz w tygodniu mielismy takich kilka krotkich sprintow.Proponuje wiec,zebys raz w tygodniu wykonala sobie okolo 10 takich krotkich sprintow(z 20metrow).
...
Napisał(a)
Mysle ze dodatkowy urozmaiceniem bedzie jesli np.pec sprintow wykonasz z miejsca,a piec z tzw.startu lotnego.Start lotny oznacza ze wolniutko sobie truchtasz,a nagle wykonujesz start i pedzisz do przodu.
...
Napisał(a)
Obronca powinien miec Gre DEFENSYFNĄ w jednym palushku
a jesli jush ją opanujesh to dopiero zacznij myslec o ofensywie. Sam ejstem Obroncą i wiem ze najwazniejshe jest: Mocny Wykop, szybkosc i za***i***e dobra kondycja :) na boisku mam role taka jak Roberto Carlos z Realu
wiec.. Zeby bylo mi latwiej.. Cwicze na nogi poszezam objetosc pluc(specjalnymi cwiczeniami) i cwicze celne strzały i Podania ..

Kezman
...
Napisał(a)
Potzrebne są 2 osoby do tego cwiczenia.
Zwis na drążku, dłońmi jak najblizej siebie. Druga osoba ciągnie zwisającego za nogi (wtedy cialo bedzie naciagniete i trudniej o oddech) i wtedy gdy juz druga osoba zlapie za syry . zaczynamy wdychac maxymalną ilosc powietrza do płuc.. WDECH (kilka sekund przetrzymac . tylko żeby niezadlugo bo udusic sie mozna
ja robie 5 sek.)
WDECH NA MAXA .... przetrzymac 5 sek. i wypuscic powietrze i razaz WDECH NA MAXA 5 sek. i wypuscic powietrze ... i tak dalej.... Ile razy to bedziecie robic to washa sprawa :) powiem szczerze ze teraz na boisku po 2 miesiacach cwiczen biegam tak jak bym dostal nowe płuca
pozdro!
Zwis na drążku, dłońmi jak najblizej siebie. Druga osoba ciągnie zwisającego za nogi (wtedy cialo bedzie naciagniete i trudniej o oddech) i wtedy gdy juz druga osoba zlapie za syry . zaczynamy wdychac maxymalną ilosc powietrza do płuc.. WDECH (kilka sekund przetrzymac . tylko żeby niezadlugo bo udusic sie mozna

WDECH NA MAXA .... przetrzymac 5 sek. i wypuscic powietrze i razaz WDECH NA MAXA 5 sek. i wypuscic powietrze ... i tak dalej.... Ile razy to bedziecie robic to washa sprawa :) powiem szczerze ze teraz na boisku po 2 miesiacach cwiczen biegam tak jak bym dostal nowe płuca

Kezman
...
Napisał(a)
Pierwsze pytanie, a dlaczego chcesz grać w ofensywie, jak tak dobrze ci idzie na obronie.
W ogóle nie rozumiem, jak można umieć grać w obronie, a nie potrafić grać w ataku. W wieku 15/16 lat (tak wynika z twojej ksywki
), albo umiesz grać w piłke, albo nie.
W ogóle nie rozumiem, jak można umieć grać w obronie, a nie potrafić grać w ataku. W wieku 15/16 lat (tak wynika z twojej ksywki

...
Napisał(a)
mr.Hahn robisz jeszcze jakies cwiczenia ?? a to cwiczenie ile razy w tygodniu robisz ??
...
Napisał(a)
By łatwiej było mi biegac na boisku i miec wiekshego powera w nogach to cwicze łydki i uda a mianowicie WSPIECIA NA PALCE z chantelkami w rekach 2x 10kg. i wspinam sie na palce 40 razy po 5 serii. oczywiscie po kazdym cwiczeniu 30sek.60sek. przerwy i Przysiady z obciązeniem (na uda) Tesh ostatnio zaczełem się rozciągac.... ale to inna bajka :) pozdro 

Kezman
...
Napisał(a)
A co do Cwiczen z Płucami to robie je po kazdym treningu pilkarskim i silowym.
Kezman
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!