Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
278
Witam, planuję kupić obciążenie, ale tu rodzi się problem.
1. Czy wystarczy mi na początek obciążenie 4x5kg + 10kg(bitumiczne, które mam) czy lepiej od razu wziąć 6x5kg.
2. Czy lepiej kupić 2x gryf prosty do hantli czy kupić 1 długi gryf prosty??
Pozdrawiam,
Proszę o pomoc.
Szacuny
32
Napisanych postów
2034
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
19955
Ze względu na wspomniane koszty podrzuce ci fotke jak zrobic hantle tanim kosztem.
Bierzesz rurkę 35-40cm na srodku w odleglosci 12cm wiercisz 2 dziury, przekładasz srubę i skręcasz nakręką, na śrubach zablokuje się ciężar a z drugiej strony zakładasz zaciski które kupisz za +/- 10zł i masz hantle po taniości.
Szacuny
32
Napisanych postów
2034
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
19955
Skąd mamy wiedzieć ile masz siły, nawet wagi nie podałeś to jak mamy wywróżyć ile ciężaru potrzebujesz ?? Logiczne jest to że im więcej tym lepiej. Najlepiej kupić jedno i drugie ale jak masz wybierać to ja bym wziął hantle
Szacuny
31
Napisanych postów
1382
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
84553
Proponowałbym kupno sztangi umożliwi to wykonywanie najbardziej podstawowych ćwiczeń tj. martwy ciąg ,przysiady ,wyciskanie na plaskiej , obciążenia na początek to ok 100 kg pytanie czy ty wogule masz laweczke i stojaki?
Szacuny
31
Napisanych postów
1382
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
84553
Tak sądziłem że nic nie masz ćwiczenia ktore wymienilem to podstawa, niestety hantelkami tych grup należycie nie przećwiczysz zajrzyj do działu domatora może tam coś znajdziesz dla siebie https://www.sfd.pl/Trening_w_domowych_warunkach-f308.html
Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
278
okej, no to pewnie wezmę hantle, a co do obciążenia to te z tamtego linku będą dobre? Czy lepiej coś innego szukać.
Nie będzie za duża średnica obciążenia ?
Zmieniony przez - wampiex w dniu 2014-04-25 19:45:26
Szacuny
31
Napisanych postów
1382
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
84553
Raadek1990
Twierdzisz że hantle będą mniej uniwersalne niż sztanga ?
Tak naprawde ciężko porównać hantle do sztangi ,osobiście jestem zwolennikiem ciężkich ćwiczeń wielostawowych i nie wyobrażam sobie treningu na dużych ciężarach hantlami w mc,przysiadach wyciskaniu leżąc czy stojąc nie wspominając o rwaniu czy podrzucie
Dla mnie hantle to tylko kosmetyka bardzo rzadko ich używam
Zmieniony przez - strzeleccc w dniu 2014-04-25 20:41:34