Witam. Mam 19lat, Od 4-5dni bardzo bolala mnie glowa (mam ataki migrenowe lecz zwykle po tabletkach przechodzilo a tym razem nie) . Wczoraj wieczorem wyczulam guzka na szyi (ok. 2.5cm) z prawej strony na dole z tylu srednio 3-4cm nad obojczykiem.. bylam dzis u lekarza rodzinnego stwierdzil ze to powiekszenie wezlow chlonnych wywolane infekcja (a ja od kilku miesiecy nie mialam nawet kataru czy bolu zeba!!) A miejsce w ktorym sie on znajduje to napewno nie wezel chlonny. Guzek wczoraj byl mniejszy, ruchomy i w miare miekki bolal tylko przy mocniejszym nacisnieciu a teraz jest napewno wiekszy i boli przy delikatnym dotknieciu, odczuwam takie jakby cieplo dookola niego pod skora .. dwie godz temu z lewej strony szyi bardziej na tetnicy szyjnej wyczulam ze pojawia sie nowy ale poki co jest o polowe mniejszy od pierwszego i jest zdecydowanie w zupelnie innym miejscu i jest twardy. Bardzo sie denerwuje gdyz lekarka przepisala mi tylko tantum verde w spreyu.. prosze o pilna porade
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Bez dokładnego zbadania trudno stwierdzić pochodzenie guzków, udaj się na kolejną wizyte i powiedz że to co zaleciła nie pomaga i niech da skierowanie do jakiegoś specjalisty, zrobić badania np usg.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
paulina01Witam. Mam 19lat, Od 4-5dni bardzo bolala mnie glowa (mam ataki migrenowe lecz zwykle po tabletkach przechodzilo a tym razem nie) . Wczoraj wieczorem wyczulam guzka na szyi (ok. 2.5cm) z prawej strony na dole z tylu srednio 3-4cm nad obojczykiem.. bylam dzis u lekarza rodzinnego stwierdzil ze to powiekszenie wezlow chlonnych wywolane infekcja (a ja od kilku miesiecy nie mialam nawet kataru czy bolu zeba!!) A miejsce w ktorym sie on znajduje to napewno nie wezel chlonny. Guzek wczoraj byl mniejszy, ruchomy i w miare miekki bolal tylko przy mocniejszym nacisnieciu a teraz jest napewno wiekszy i boli przy delikatnym dotknieciu, odczuwam takie jakby cieplo dookola niego pod skora .. dwie godz temu z lewej strony szyi bardziej na tetnicy szyjnej wyczulam ze pojawia sie nowy ale poki co jest o polowe mniejszy od pierwszego i jest zdecydowanie w zupelnie innym miejscu i jest twardy. Bardzo sie denerwuje gdyz lekarka przepisala mi tylko tantum verde w spreyu.. prosze o pilna porade
Koniecznie - morfologia + rozmaz + CRP + usg tych okolic.
Jeśli guzek jest miękki to dobrze. Jeśli stwardnieje to będzie bardzo duży problem także z miejsca w/w badania.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Infekcja niekoniecznie musi dawać wyraźne objawy; wiele chorób można przejść prawie bezobjawowo i nawet nie zauważyć, że coś się dzieje, chociaż organizm z czymś walczy.
Na pewno w każdym razie warto udać się do jeszcze innego lekarza lub zrobić dodatkowe badania, żeby się upewnić, że nie dzieje się nic groźnego. Lekarze nieraz się mylą w ocenie.
Na pewno w każdym razie warto udać się do jeszcze innego lekarza lub zrobić dodatkowe badania, żeby się upewnić, że nie dzieje się nic groźnego. Lekarze nieraz się mylą w ocenie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!