Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

hantle 15kg

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 8958

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51928 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam chcialbym zaczac cos cwiczyc mam do dyspozycji hantle 2x 15kg i moim celem jest poprawic w szczegolnosci brzuch,mam zamiar robic aerobiczna 6 weidera raz robilem skonczylem w polowie ale efekty bylo spore + chcialbym miec z 3 cm wiecej w bicepsie oraz rozbudowac troche klatke piersiowa poniewaz wystaje mi mostek z jednej strony.I teraz czy taki sprzet wystarczy aby osiagnac to czy sobie zalozylem ?
Probowalem ulozyc sobie diete ale trzymanie jej byloby dla mnie ceizkie wiec wolabym bez diety czy to mozliwe ? Jakie cwiczenia wykonywac na klatke jakie na bicepsa i jakie na brzuch oprocz 6 ? Ile razy trenowac w tygodniu ?

Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1625 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 29127
Bez diety efekty bedą marne. . Pozatym przydała by się jeszcze jakaś ławeczka, ale najpierw podaj wiek, wzrost, wage, staż itp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51928 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
staz 0 ;d
waga: 62 -63 kg
wzrost okolo 1m70
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1625 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 29127
W takim razie dokup jeszcze laweczka [plaska, ale jakby miala skos tez fajnie]sztange i jakies obciazenie.Albo zapisz sie na siłownie.
I zaczynaj od ACT:
https://www.sfd.pl/[art]_ACT,_czyli_trening_dla_początkujących_by_georgu!-t350762.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
przeczytalem ten trening uwazam ze jest ok tylko nie mam mozliwosc kupienia sztangi ani laweczki wiec nie wiem jakimi cwiczeniami zastapic cwiczenia ze sztanga czy lawka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Pompki z obciazeniem na plecach[w plecaku, mozesz tam te hantle wrzucic] a laweczka - rozloz 3 taborety i wyciskaj hantelki :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
1. Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach-(brzuch), - do zrobienia
2. Prostowanie nóg na maszynie w siadzie-(czworogłowe ud), - czym mozna zastpic to cwiczenie ?
3. Uginanie nóg w leżeniu przodem na maszynie-(dwugłowe ud), - to samo czym to zastapic ?
4. Wyciskanie sztangielek w leżeniu na skośnej ławce-(klatka), - musi byc skosnie czy moze byc prosto np na taboretach ? mozna zamiast taboretow poprostu na podlodze ?
5. Unoszenie sztangielek bokiem w górę w staniu-(naramienne), -tu nie ebdzie problemu
6. Wyciskanie sztangi zza karku w siadzie-(naramienne), - mozna dwoma hantlami to robic ?
7. . Podciąganie drążka wyciągu do klatki w siadzie-(najszersze grzbietu), - czym zastapic ?
8. Martwy ciąg na prostych nogach sztangą położoną na podwyższeniu-(proste grzbietu), - moga byc hantle ? dlaczego sztanga musi byc na podwyzszeniu ?
9. Naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na skośnej ławce-(bicepsy), - mozna siedziec i machac bez lawki ?
10. Pompki na poręczach-(tricepsy), - zrozumiale ale z czego mozna zrobic sobie porecze jesli sie ich nie ma ?
11. Uginanie i prostowanie nadgarstków ze sztangą w siadzie-(przedramiona), - moga byc hantle ?
12. Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach-(łydki). - mozna zastapic hantlami ?

I teraz tak jak dobieraz obciazenie ?
wydaje mi sie ze 15 kg przy niektorych cwiczeniach mnie zlamie ;d moge zmniajszyc sobie obciazenie przy poszczegolnych cwiczeniach ? Czy moge odpusic cwczenie nog poniewaz akurat nogi sa moja najlepsza strona poniewaz gram w pilke i na nie nie narzekam,i cwicze je poprzez granie w pilke.

sorry za glupie pytania ,dzieki za pomoc i czekam na odpowiedz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
. Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach-(brzuch), - do zrobienia
2. Prostowanie nóg na maszynie w siadzie-(czworogłowe ud), - czym mozna zastpic to cwiczenie ?przysiady z obciazeniem
3. Uginanie nóg w leżeniu przodem na maszynie-(dwugłowe ud), - to samo czym to zastapic ?martwy ciag na prostych nogach z obciazeniem w rekach
4. Wyciskanie sztangielek w leżeniu na skośnej ławce-(klatka), - musi byc skosnie czy moze byc prosto np na taboretach ? mozna zamiast taboretow poprostu na podlodze ?na podlodze ciezko bo masz ograniczony zakres ruchu, mozesz dac trzy taborety, na 2 pierwsze polozyc poduszki i juz masz skos
5. Unoszenie sztangielek bokiem w górę w staniu-(naramienne), -tu nie ebdzie problemu
6. Wyciskanie sztangi zza karku w siadzie-(naramienne), - mozna dwoma hantlami to robic ?mozna
7. . Podciąganie drążka wyciągu do klatki w siadzie-(najszersze grzbietu), - czym zastapic ?podciaganiem na drazku
8. Martwy ciąg na prostych nogach sztangą położoną na podwyższeniu-(proste grzbietu), - moga byc hantle ? dlaczego sztanga musi byc na podwyzszeniu ?nie musi, moga byc hantle, choc troche trudniej bedzie
9. Naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na skośnej ławce-(bicepsy), - mozna siedziec i machac bez lawki ?mozna stac i machac :)
10. Pompki na poręczach-(tricepsy), - zrozumiale ale z czego mozna zrobic sobie porecze jesli sie ich nie ma ?z krzesel, albo pompki w podporze tylem,jesli za lekko kladziesz obciazenie na brzuch
11. Uginanie i prostowanie nadgarstków ze sztangą w siadzie-(przedramiona), - moga byc hantle ?moga
12. Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach-(łydki). - mozna zastapic hantlami ?mozna, hantle trzymasz w dloniach wzdluz tylowia, rece swobodnie wisza :)

I teraz tak jak dobieraz obciazenie ?
wydaje mi sie ze 15 kg przy niektorych cwiczeniach mnie zlamie ;d moge zmniajszyc sobie obciazenie przy poszczegolnych cwiczeniach ? Czy moge odpusic cwczenie nog poniewaz akurat nogi sa moja najlepsza strona poniewaz gram w pilke i na nie nie narzekam,i cwicze je poprzez granie w pilke.
nogi lepiej cwicz, bo lepiej miec nadrobione niz gonic, a z tym jest trudniej, oczywiscie obciazenie dobierasz do mozliwosci, rob to z glowa.
sorry za glupie pytania ,dzieki za pomoc i czekam na odpowiedz
spoko, wstydem jest nie wiedziec i nie zapytac, nie nie wiedziec, i zapytac :)

PS. Odemnie masz SOGa, za chęci i mobilizację :)

Zmieniony przez - smuk w dniu 2007-11-04 19:08:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Wielkie dzieki,oddal bym soga ale niestety nie moge. Jeszcze dwa pytanka. Czy moge spokojnie po tych cwiczeniach robic sobie jeszce aerobiczna 6 weidera ? Boje sie ze po calym zestawie cwiczen nie dam juz rady bo ciezko bylo juz bez cwiczen a co dopiero po. i 2 pytanie. Czym mozna zastapic jeszcze cwiczenie numer 7 ? Drazek nie jest duzym problemem moge go sobie zakupic i przymocowac ,lecz bede mogl to zrobic dopiero za jakis czas a chcialbym juz zaczac cwiczyc. Z czasem uloze sobie jakas diete,zaczne chodzic na silownie i mysle ze bedzie ok Jeszce raz wielkie dzieki ,jesli bede jeszcze mial jakies pytania to bede pytal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak możesz robić A6W, tylko ułóż sobie jakies konkretny plan, najlepiej na 3 dni, klata+triceps,plecy+biceps, barki+nogi :)Co do ćw.7, nie da sie juz niczym innym go zastapic, takze polecam zbierac kase na drazek :)najlepiej do sciany, szeroki, zeby mozna bylo szeroko zlapac :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
A jesli odpuszcze cwiczenie nr 7 prze jakis czas to nic sie nie stanie ?
Uloze sobie tak jak napisales i zaczne od jutra cwiczyc.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc :)

Chyba czegos nie zrozumialem.
mam 12 stacji czyli 12 cwiczen na kazda grupe miesni 3 razy w tygodniu wiec jak mam ulozyc sobie to tak jak napisales ?

Zmieniony przez - edzio4 w dniu 2007-11-04 22:49:56
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kaloryfer

Następny temat

Jedna partia dziennie

Alldeynn
Polecane artykuły