Witam mam pytanie , dziennie zjadam ok 3200 kcal na masie i zastanawia mnie to czy ilość zjedzonych cukrów ma jakiś negatywny wpływ na moją diete tzn. białka jem wystarczająca tj.2,5 g na kg i reszte zapotrzebowania kalorycznego pokrywam różnie tłuszczami i węglowodanami i tu moje pytanie jeśli przykładowo zostanie mi te 400 kcal to moge uzupełnić je w cukrach ? tj ok 100 g cukru , bo z różnych zródeł można wyczytać że powinno się zjadać dziennie ok 30 g cukru co moim zdaniem jest nie co ekstremalnie niską dawką . z góry dzięki za odp
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jak nie mozesz dostarczyc tylu kcal z jedzenia to cos jest nie tak z dieta. O jakie cukry dokladnie Ci chodzi? Zwykly bialy? Jego powinno sie unikac jesli chcesz budowac dobra sylwetke.
...
Napisał(a)
obojętnie czy to sacharoza czy fruktoza , mówie tu o produktach zawierających je np. pije dużo jogurtów i kefirów słodkich i juz z samych nich wychodzi mi 50 g cukru dziennie a potrafie zjesc jeszcze dziennie kilka bananów , przyznam ze kiedy ograniczałem do minimum sporzycie cukrów to waga stała przez poltora miesiacaa w miejscu , a kiedy zacząłem jesc tak jak mówie w trakcie miesiąca przybralem prawie 2 kg ,i zastanawia mnie czemu krązy taka opinia ze cukru powinno sie unikac podczas diety masowej ?
...
Napisał(a)
I co z tego że przybrałeś 2kg, skoro może być to tłuszcz? Skoro waga stała w miejscu, to po prostu podbijasz kalorie. Trochę cukrów można dać do śniadania i po treningu najwyżej, np. banan czy garść rodzynek do owsianych.
Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-12-31 10:42:24
Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-12-31 10:42:24
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
...
Napisał(a)
J/W. To co przybrałeś to pewnie sam tłuszcz, a to, że waga stała to wina tylko i wyłącznie diety.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!