Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

ile moge jesc by na diecie ketogenicznej schudnac?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 66866

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816

jestem na diecie ketogenicznej juz 4dzien,jem same bialka, wegle mam tylko z 5 listkow salaty lodowej lub 2 pomidorow,nie wiem ile czego moge zjesc przeliczajac to na gramy miesa ,jaj czy wedlin? moze ktos poda mi przykladowy jadlospis na dzien,sprawdzalam rano paskiem stan ketozy minimalny moja waga 88kg, 168cm,
--dzis zjadlam jedno jajko ,400gr. miesa gotowanego(karkowki), dwa pomidory,sadze ze troche za duzo,
--boje sie ze na tej diecie przytyje
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348504
Witaj

Czym jest dieta ketogeniczna ?

Dieta ketogeniczna ma za zadanie zwiększyć w organizmie ilośc ciał ketonowych , co wpływa na intensyfikację spalania tkanki tłuszczowej. Jej podstawę stanowią produkty zasobne w tłuszcz, a drastycznemu ograniczeniu ulega spożycie pokarmów węglowodanowych.

Podczas stosowania tego modelu żywieniowego winno dbać się o podaż odpowiednich tłuszczów z dobrymi proporcjami jednonienasyconych do wielonienasyconych i nasyconych. Źródłami mogą być :

-źródłami kwasów tłuszczowych jednonienasoconych są: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, migdały, nerkowce, awokado, oliwki, oraz mięso wołowe

- źródłami kwasów tłuszczowych wielonienasyconych są: ryby morskie i owoce morza, orzechy włoskie, nasiona lnu i olej lniany wysokolinolenowy,

- źrodłami kwasów tłuszczowych nasyconych są: olej kokosowy (źródło kwasów średniołańcuchowych MCT), masło, mięso, jaja.

Ilośc kcal powinna być wyliczona na podstawie naszego zapotrzebowania, z którego można odjąć 200-300kcal by wprowadzić deficyt energetyczny.

Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1332 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8007
Przytyjesz i zrujnujesz swój organizm.

poczytaj o zdrowym odżywianiu tematy z początku działu.
2

Każdy dzień jest walką
-BLOG
http://www.sfd.pl/Darrak_Moja_Walka:_-t653614.html

Jeśli moja rada była pomocna możesz odwdzięczyć sie sogiem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 201 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1698
to nie jest dieta ketogeniczna. poczytaj najpierw dokładnie o niej bo to strasznie Ciezka dieta i tylko dla zaawanowanych
1

Don't be Pussy!
you can win. you can die. but you can't back down

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 924 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8716
j.w. poza tym samopoczucie strasznie leci w dół przy niskiej ilości węgla , daj normalną zbilansowaną diete i nie ucinaj tyle kalorii tylko -200 z zapotrzebowania . Żeby wejść w ketoze potrzeba 3-4 dni
3

kto nie idzie do przodu ten sie cofa ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 18023
Ja na niskich węglach mam samopoczucie dużo lepsze niż na wyższych węglowodanach i w dodatku o wiele więcej energii więc to kwestia indywidualna.
Lubie diety katogeniczne,low carb ale uważam, że za nie trzeba się brać z głową i dopiero jak się ma pewien staż w odchudzaniu (takim z głową, nie dziwnych cud dietach).
W tym wypadku zdecydowanie dietę zbilansowaną bym polecała i uważną lekturę postów podwieszonych.
3

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 30776
Kwestia indywidualna. Poza tym osoby odrobinę starsze i zwłaszcza kobiety - gdyby miały wsuwać ryż kasze i makaron to ciężko znacznie łatwiej mięho + warzywa i fat. Tak mi się wydaje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 924 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8716
napewno kwestia indywidualna ale chodzi też o hormony , ja na węglach poniżej 150g łapie jakieś deprechy , ale człowiek sie lżejszy czuje no i definicja wiadomo .
2

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
jestem juz 6 dzien na diecie ketony ++ , schudlam 2 kilo i 4cm w pasie, i samopoczucie mam super, kurczak gotowany bez skory smakuje super, dzis jeszcze dojadlam salatke z salaty i pomidora ,ciesze sie bardzo moja waga spada:D
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a wyliczyłaś zapotrzebowanie i jesz tyle ile powinnaś ? Dodałaś zdrowe tłuszcze ? Chyba nie chcesz spowolnić metabolizmu i spowodowac efektu jo-jo . Przy ograniczeniu węgli waga spada szybko ponieważ pozbywasz glikogenu który wiąże wode , 1g glikogenu wiąże 2g wody czy jakoś tak . Waga nie jest wyznacznikiem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 827 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5273
Kurczak gotowany "bez skóry" + sałatka powiedz mi gdzie tu widzisz tłuszcz ?
Po Twoich wypowiedziach widzę że nie masz pojęcia co to jest ketoza ani jak ją wywołać, na ta chwile chudniesz bo masz mniej kcal "mimo że wydaje się dużo jedzenia" tak na prawdę ścięłaś węglowodany i tłuszcze stąd spadek wagi (nieświadome głodzenie się!)

Zmieniony przez - FEYO w dniu 2010-09-04 23:51:17
7
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
do salatki dodaje oliwe z oliwek, chyba wystarczy tego tluszczu, dosc mam tluszczu w sobie, na snadanie zjadlam jajko gotowane, na obiad 200gr.kurczaka bez skory gotowany+salatka z oliwa,na kolacje jajko+szynka gotowana,w ciagu dnia duzo pije,naprawde glodu nie czuje,jestem zmotywowana by za 2 miesiace wygladac szczuplej
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Waga poszla w gore;/

Następny temat

Więcej, silniej, szybciej Bigger Stronger Faster

Alldeynn
Polecane artykuły