Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

ile mozna lezec w szpitalu po wycieciu migdalkow?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 64791

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 98 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 406
ile mozna lezec w szpitalu po wycieciu migdalkow? w poniedzialek mam zabieg - chodzi o usuniecie bocznych migdalkow. niestety laryngolog nie byl zbyt skory do udzielania jakichkolwek informacji poza tym ,ze mam przyjsc nadczo. oritntuje sie moze ktos ile czasu po zabiegu bede musial zostac w szpitalu i po jakim czasie bede w pelni sprawny? i czy powinienem jeszcze o czyms pamietac np. co wziasc ze soba?
7
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766910
Po zabiegu usunięcia migdałków w szpitalu zostajemy zazwyczaj od 3 do 4 dni, wszystko zależy od tego, czy podczas zabiegu nie wynikną komplikacje, jak wszystko będzie się goić oraz wiele również zależne jest od naszego samopoczucia.

Należy pamiętać, że po operacji należy przyjmować sporo płynów, gdyż gro pacjentów z racji wystąpienia bólu pooperacyjnego nie pije, a to wielki błąd. Należy nawadniać organizm, by szybciej wrócił do sprawności. Posiłki spożywane powinny być również w płynnej formie, aby ułatwić sobie możliwość przełykania. W szpitalu dla każdego pacjenta, po zabiegu przygotowywane są zazwyczaj kleiki ryżowe, różne potrawy na bazie kaszy manny, zupki w formie zupy krem, które pozwolą wrócić Ci do sił.

Warto nadmienić, iż zakazana jest co najmniej przez dwa tygodnie jakakolwiek aktywność fizyczna, gdyż każdy większy wysiłek fizyczny spowodować może nieprzyjemne krwawienie z buzi. Po wyjściu ze szpitala lekarz na pewno przekaże Ci najważniejsze informacje, jak przebiegać będzie rekonwalescencja oraz kiedy będziesz miał wizytę kontrolną.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jakryc ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 205 Napisanych postów 13874 Wiek -4054 dzień Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 158206
w szpitalu...? ok. 4-7 dni (zalezy od rodzaju zabiegu, gojenia się).
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1674 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 73472
w niektorych klinikach jezeli wszystko wyglada ok to wychodzisz juz na drugi dzien
ja bylem w szpitalu ponad tydzien, bo zlapalem infekcje i czulem sie marnie
jezeli wypuszcza cie wczesniej to zaopatrz sie w dobre srodki przeciwbolowe, bo troche boli szczegolnie w poczatkowej fazie gojenia
2

.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
o k... tydzien czasu!!! myslalem, ze gora 2-3 dni. no to ladnie. ale co oni beda mi tam wogole robili jak je wytna??
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 376 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 12231
Wlasnie smieszne jest to ze nic ci nie bede robili, ale pytalem lekarza to powiedzial ze moga trzymac 7 dni to trzymaja bo niby jakas kase dostaja za to. Ja przesiedzialem tam wlasnie rowny tydzien do 5 dnia mialem lekka goraczke i dostawalem antybiotyk nie wspominajac juz o srodkach przeciwbolowych ktorych sie spewnoscia nalykasz bo bol jest bardzo nieprzyjemny nie mowiac o juz o jedzeniu ktore staje sie prawie niemozliwe, bol podczas jedzenia mialem jeszcze przez 2 tyg.
A tak pozatym to pamietaj zeby nie szarzowac na drugi dzien po zabiegu, ja np. na drugi dzien odrazu wypadlem na dwor pilem jadlem i wogole jak sie okazalo moje dobre samopoczucie bylo efektem dzialania srodkow przeciwbolowych, co odczulem wieczorem. Generalnie wieczor 2 i caly 3 dzien byly najgorsze ale potem jest juz z gorki
4

<<<<<LoL>>>>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
a co polecacie do szamania? szpitalne zarlo to chyba mi najlepiej nie bedzie wchodzic, a nie sadze zeby specjalnie dla mnie cos pichcili. penie trza bedzie sie samemu zaopatrzyc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 376 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 12231
O jedzenie sie nie martw bedziesz dostawal takie delikatne zupki, zreszta bol bedzie tak uciazliwy ze jedzenie bedzie ostatnia rzecza o jakiej pomyslisz i strudem przelkniesz nawet te pare lykow zupy.
7

<<<<<LoL>>>>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1674 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 73472
to nie jest jakas wielka operacja
na nastepny dzien i tak pewnie bedziesz caly czas spal tak bedziesz zmeczony, dostaniesz tez kroplowke na poczatku
a do jedzenia pozniej to bedziesz dostawal jajaka na mieko jakies zupy i glownie plyny przez kilka dni, zarcie w szpitalu jest podle...
mozesz wyjsc ze szpitala wczesniej, niemniej w szpitalu mozesz liczyc na lepsze srodki przeciwbolowe podawane dozylnie, wiec nie warto
2

.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
heh. wlasnie mnie wypuscili ze szpitala. opowiem jak bylo - moze komus sie przyda. po pierwsze - wspaniala obsluga- bylem w szpitali kolejowym w Miedzylesiu(wwa). Wszyscy pacjeci mowili ,ze tak milych i fachowych ludzi nigdzie jeszcze nie spotkali!. Zgadzam sie z tym w 100%. rano przyszedlem odrzu wieli sie do roboty. Zabieg srednioprzyjemny, ale praktycznie bezbolesny, jak bym nie byl nadczo to bym z 20 razy obrzygal pania dr, najgorszy wlasnie ten odruch wymiotny. zadnej kroplowki nie dostalem. tylko pare zastrzykow. po zabiegu jest maly problem: nie mozna przelykac sliny - tza wypluwac. troche sie zdziwilem bo rano wypilem tylko 2 szklanki wody, a caly dzien i noc musialem srednio co 10 min, oprozniac buzie bo juz slina sie nie miescila i zaczynala mnie dusic. Ciekawe bo wogole nie czulem pragnienia , ani glodu. Generalnie po Ketonalu - srodek przeciwbulowy - da sie zyc. o 3 w nocy wziolem nawet pare malych lyczkow wody! nastepnego dnia bylem w stanie przelknac sline - rewelacja! zjadlem nawet sniadanie - 2 kromki bulki i serek bialy. trwalo to jakas godzine, ale luz. obiadek i kolacja tez weszly. Zabieg byl w poniedzialek, dzis czwartek i mnie wypuscili do domciu. Na razie jak wszamie ketanol to moge newet niezbyt gloso mowic, ale jak rano sie obudzilem to niezle mnie nawalalo. Tak wiec trzeba szamac prochy i nie jest zle!
Jak bedzie dalej - zobaczymy...
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 160 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 530
hmmm ... ciekawe ... bo ja mam 3 migdalek a mam 14 latek (teoretycznie juz go nie powinnam miec ) ten migdal nie jest za duzy (narazie w niczym nie przeszkadza) i nie wiem czy go usunac, bo wszyscy znajomi odradzali ... i wlasnie nie wiem ... poradzcie cos !
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
nie jestem lekarzem, ale jak w niczym nie przeszkadza to po co wycinac? Szkoda nerwow. Pamieta moze ktos po jakim czasie mozna mowic i jesc bez srodkow przeciwbolowych? Bo na razie to mi troche ciezko przychodzi. i tak wogole to jakie srodki sa najlepsze tzn. najmocniejsze? Co polecacie?
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

głosujcie na blondyneczkę z różyczką :)

Następny temat

bół Dolnej cześci Pleców

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły