Mam pytanie co ma wpływ na ilośc płytek we krwi? I czy można czyms to podnieść?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Uważam, że lepiej pójść do lekarza specjalisty i musi coś poradzić - co brać aby zwiększyć/zmniejszyć liczbę płytek.
Co do małopłytkowości - nie fajna choroba - miałem 8tys płytek w momencie krytycznym - mamy takis specjalistów lekarzy, że leczyli mnie na początku lekami homeopatycznymi, bo nie wiedzieli co mi jest, płytki spadały a oni dali mi 2 tyg życia, bo mówili, że to białaczka
Niestety medycyna nie polega na domysłach - szczęście, że rodzice nie siedzieli nieprzytomnie i nie patrzyli się na to co się ze mną dzieje, tylko załatwili miejsce w szpitalu specjalistycznym w Lublinie
Tak więc uważam, że samemu nie ma co się w to bawić tylko przejść się do lekarza rodzinnego nawet i powinien pomóc - przecież za to się nie płaci ;)
Zmieniony przez - lMathew w dniu 2008-08-20 18:07:17
Co do małopłytkowości - nie fajna choroba - miałem 8tys płytek w momencie krytycznym - mamy takis specjalistów lekarzy, że leczyli mnie na początku lekami homeopatycznymi, bo nie wiedzieli co mi jest, płytki spadały a oni dali mi 2 tyg życia, bo mówili, że to białaczka

Tak więc uważam, że samemu nie ma co się w to bawić tylko przejść się do lekarza rodzinnego nawet i powinien pomóc - przecież za to się nie płaci ;)
Zmieniony przez - lMathew w dniu 2008-08-20 18:07:17
http://www.sfd.pl/Dolph_Hans_Lundgren-t524450.html- Dolph Hans Lundgren
http://www.sfd.pl/lMathew-t820571.html - dziennik treningowy
...
Napisał(a)
Płytki krwi (PLT) - z nadpłytkowością (trombocytozą) mamy do czynienia w przypadku różnych przewlekłych stanów zapalnych, po wysiłku fizycznym, w niedoborze żelaza, po usunięciu śledziony, w ciąży, w przebiegu niektórych nowotworów. Zdarza się też tzw. nadpłytkowość samoistna. Częściej spotyka się małopłytkowość (trombocypenią) spowodowaną np. skutkami ubocznymi niektórych leków, niedoborami witaminy B12 lub kwasu foliowego, infekcjami, nowotworami i innymi chorobami.
"Żyjmy dłużej" 8 (sierpień) 1998
"Żyjmy dłużej" 8 (sierpień) 1998
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
nie ten dział
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
czyli jesli mam 158 000 płytek kwri to, żeby to podnieść to mogę zapodać żelazo i witamine B12? Tylko jaka ta witamine taka z apteki czy może Dibencozide "Megabolu"?
...
Napisał(a)
dopiero jak jest 30 tys to jest to powod do obaw.
a norma to norma, nie wazne czy dolna czy gorna granica
a norma to norma, nie wazne czy dolna czy gorna granica
"Niemoc to piekło, moc to naiwność"
...
Napisał(a)
ja nie radze w tych sprawach robic czegos tylko na wlasna reke jesli nie ma się odpowiedniej wiedzy a skoro tu pisza osoby chcace lykac zelazo lub obnizac ilosc plytek to uwazam ze nie maja odpowiedniej wiedzy, z wynikami do lekarza najlepiej...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!