witam serdecznie i proszę o poradę. w styczniu tego roku zdiagnozowano u mnie potężną przepuklinę w odcinku c5-c6, wraz z sekwestrem. najgorsze co może być. miesiąc nieprzespanych nocy, pomimo leków i zastrzyków przeciwbólowych. do tego zanik mięśni górnej, prawej strony. przez miesiąc straciłem triceps i cycek ;( dzięki bogu i znajomościom 10go lutego przeszedłem operację usunięcia dwóch dysków i zarazem kawałka kręgosłupa + zamontowanie implantu PEEK 44mm lfc. zabieg ten nazywa się korpektokomia. zabieg odbył się w piątek, a już w poniedziałek byłem w domu. chodziłem prawie dwa miesiące w kołnierzu ortopedycznym 24/7. po wizycie kontrolnej u doktora, który wykonywał ten zabieg byłem pełny optymizmu, ponieważ powiedział mi, że nie jest mi potrzebna,żadna specjalna, a nawet żadna rehabilitacja. po prostu mam powoli wracać do swojego rytmu życia. czyli siłownia, do której często (zanim zacząłem stałą pracę) 6/7 zaglądałem i dawałem z siebie wszystko :) czy wydaje Wam się, że już mogę wrócić do delikatnego rozruchu i podnoszenia sztangi. ogólnie zależy mi na powrocie do pracy...dzięki
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Cześć!
Skoro masz ogarniętego lekarza i niczego Ci nie broni w sensie pozwala wrócić, to nie szukaj dalej podpowiedzi tutaj.
Trzymaj się wytycznych i najlepiej swoje jakiekolwiek wątpliwości wyjaśnij z tymże lekarzem albo poszukaj jakiegoś typowo sportowego.
Sam miałem operację 2 tygodnie temu, jednak ja chyba w tym roku zrezygnuję ze sportu.
Może wyskocze na rower i stopniowo zacznę truchtać.
Zobaczymy.
W dziale trening bloga prowadzi chłopak też po operacji odcinka lędźwiowego i z tego co wiem to na siłownię wrócił po ok 14 miesiącach więc długo czekał. Uważam sam, że im dłużej pozwalamy ciału na pełną regenerację tym lepiej.
Pozdrawiam i życzę zdrowia!
Skoro masz ogarniętego lekarza i niczego Ci nie broni w sensie pozwala wrócić, to nie szukaj dalej podpowiedzi tutaj.
Trzymaj się wytycznych i najlepiej swoje jakiekolwiek wątpliwości wyjaśnij z tymże lekarzem albo poszukaj jakiegoś typowo sportowego.
Sam miałem operację 2 tygodnie temu, jednak ja chyba w tym roku zrezygnuję ze sportu.
Może wyskocze na rower i stopniowo zacznę truchtać.
Zobaczymy.
W dziale trening bloga prowadzi chłopak też po operacji odcinka lędźwiowego i z tego co wiem to na siłownię wrócił po ok 14 miesiącach więc długo czekał. Uważam sam, że im dłużej pozwalamy ciału na pełną regenerację tym lepiej.
Pozdrawiam i życzę zdrowia!
http://www.sfd.pl/tomaszS/_Dziennik_treningowy.-t880903.html DZIENNIK (zapraszam!)
http://www.sfd.pl/Schudłem!!_:_Nowe_fotki_str_4_i_8-t456674.html <- moje historia - fotki.
...
Napisał(a)
Rehabilitacja po tego typu zabiegu będzie konieczna , choćby poprzez samo 2 miesięczne unieruchomienie i powstałe z tego wyniku przykurcze i brak prawidłowej elastyczności tkanek.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!