Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
271
witam, mam pytanie, bo normalnie (pn-pt) wykonuje ćwiczenia na brzuch i zawsze staram się zmieścić w granicy 150 powtórzeń razem w danym dniu na brzuch.
A w sobotę robię sobie większy wysiłek i robię około 500 powtórzeń ogólnie (różnych ćwiczeń) na brzuch i ćwiczę tylko brzuch wtedy i czy wówczas mógłbym dodać po tym treningu robić trening interwałowy??
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
271
ok, dzięki.
jak zauważyłem po moim krótkim stażu na siłowni (3 miesiące) że są (wg. mnie) 2 szkoły ćwiczenia brzucha, jedna to jest "tradycyjna" czyli z regeneracją jak podczas innych ćwiczeń, a druga to taka która jak to nazwałeś "katują" brzuch codziennie, a ja ćwiczę brzuch od ~6 lat (przez 5 lat prawie codziennie tylko brzuszki) i jakoś przyzwyczaiłem się do tego wysiłku.
Nie wiem czy dobrze zauważyłem ale są to tylko moje spostrzeżenia.
a interwały lepiej robić przed czy po ćwiczeniach na brzuch?
Szacuny
11
Napisanych postów
1017
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
11740
lepiej przed.. na czczo jak dasz rade.
bo jak wiesz brzuch to jeden z najwazniejszych stabilizatorów razem z prostownikami i ciężko potem robić jakiekolwiek aeroby.
takie moje zdanie przynamniej. wypowie sie ktos inny jeszcze to wywnioskujesz ;d
Szacuny
4
Napisanych postów
1576
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9713
Ja interwały robię zawsze po siłowni, czyli go w ten sposób odprowadzam. Po siłowni 1 km interwałów i jest git :P . Ryuk brzuch ma dobrą regeneracje (jak się nie mylę to chyba i najlepszą) i dlatego możesz robić codziennie brzuszki.