pierwsza czesc postu posluzy jako informacja,przestroga dla "zielonych" w drugiej czesci chcialbym zaczerpnac porady.
dodam ze temat obowiazuje tylko tych ktorzy stosowali izotek i tescia :)( lub maja zamiar)
otoz tak, od zawsze mialem cere tradzikowa, dalo sie zyc ale bylo uciazliwe takie zycie. libido zawsze bylo ok/super.
wszedlem na cykl, zrobilem odblok , po odbloku wysypalo mnie na barkach plecach i twarz x2 gorzej niz bylo . wiec izotek byl dla mnie zbawieniem.
zaczalem brac izotek szybko sie poprawilo., wszedlem na drugi cykl, zaczely sie problemy z libido, nie znalem powodu, pierwsza mysl sterydy odbloki zrobily juz swoje, bylem zawiedziony, wiec jak najszybciej odblok . dlugo nie wiedzialem co jest grane, bo libido nie spadlo tylko sie wyzerowalo !
tak w skrocie :lodzik nie sprawia zadnej przyjemnosci, podczas seksu niemoge dojsc,kobiety predzej by mnie obrzydzily niz podniecily. w penisie poprostu jakbym stracil czucie. ostatnio przyznalem sie swojej kobiecie, a ta strzelila w dziesiatke , powod - izotek !
zaczalem szperac w necie, duzo ludzi ma taki sam przypadek, najbardziej boje sie tego ze moze byc to nie odwracalne, bo wyczytalem o takich przypadkach.
teraz pytania dla tych ktorzy brali i skonczyli . bo niewiem kiedy moge zakonczyc kuracje.
biore jakies 5msc po 10mg ed . co do dlugosci widze w necie info ze "cykl" moze trwac od 16-24tyg. wiec niby moglbym przestac brac.
ale jesli chodzi o dawke kumulacyjna to powinna wynosic 10.000-12.000, ja zjadlem do tej pory ~1500mg.
dodam ze juz dawno tradziku sie pozbylem. chodzi oto ze boje sie powrotu, ktory moze przyjsc z jeszcze gorszym nawrotami tradziku, i bylbym zmuszony do drugiego cyklu izotekiem.
druga sprawa, jesli wysypalo mnie raz po cyklu tesciem, wyleczylem izotekiem, to jak drugi raz wejde na tescia to znowu wysypie? czy kuracja izotekiem jest skuteczna na stale. ?
licze, chodz watpie na konkretne odpowiedzi. ogolnie szedlbym do dermatologa, ale jakos doktorom nie wierze skoro przepisuja krotkie estry tescia raz na 2tyg