Mam pytanie odnosnie jajecznicy :Pchodzi mi o to czyjest ona bogata w bialko i czy warto ja jesc !!slyszalem ze w wysokiej temp scina sie bialko ?? to zle ?? sog za odpowiedz
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Oczywiście jeżeli przesadzisz z obróbką cieplną to zmieni się wartość biologiczna białka, ale samo białko przecież nie wyparuje.
...
Napisał(a)
Pewnie ze ona jest bogata w białko nie obraz sie ale ten post powinienes umiescicw dzieale dla zupełenie zielonych.
A tak jak bys nie wiedzial to żułtko jaka mam wiecej białka od białka
Ale nie powinnismy jesc za duzo żułtek bo maja troszke za duzo cholesteroru
dlatego ja sobie robie jajeczniece z 4 białek i jednego albo nieraz 2 żułtek
Nara
A tak jak bys nie wiedzial to żułtko jaka mam wiecej białka od białka

Ale nie powinnismy jesc za duzo żułtek bo maja troszke za duzo cholesteroru

Nara
1
Pozdrawiam :)
...
Napisał(a)
zfgadzam się z tobą. A co do ścinania t białko ścina się i traci swoje własciwości w 40 stopniach celcjusza. Ale zawsze poostają w nim węglowodany ;)
Kiedyś byłem ładny
ale po treningach stałem się potworem

Kiedyś byłem ładny

...
Napisał(a)
masz tu jeden link odehttps://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=11834&forum_id=10&Topic_Title=&forum_title=Od�ywianie mnie o fpiepszaniu surowych jajek.
Nara
Nara
...
Napisał(a)
Co za bzdury. Bialko traci swoje wlasciwosci w temp 40 stopni Celsjusza ?! Moze tylko jakas czesc wlasciwosci. Bo w przeciwnym wypadku gotowane piersi z kurczaka nie mialy by bialka. I z bialka nie pozostaja zadne weglowodany !
...
Napisał(a)
matdes głosisz herezje. Białko po"zcięciu" nie traci swych wartości , aminogram pozostaje ten sam.
Jak wcinasz białko obojętnie w jakiej postaci to i tak jest ono "zcinane" w żołądku.
KAIN
Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB
"The ground is my ocean, I'm the shark, and most people don't even know how to swim."
Jak wcinasz białko obojętnie w jakiej postaci to i tak jest ono "zcinane" w żołądku.
KAIN
Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB
"The ground is my ocean, I'm the shark, and most people don't even know how to swim."
...
Napisał(a)
Ja tylko tak słyszałem ja się na tym nie znam za bardzo
Jeśli ci pomogłem wspomoz mnie sogiem
Za sto sogow dostane puszke piwa
więc zlitujcie się nademną
Fundacja puszka piwa

Jeśli ci pomogłem wspomoz mnie sogiem

Fundacja puszka piwa
...
Napisał(a)
JAK SIE NIE ZNA TO SIE NIE RADZI!!... AHA JA CHCE SOGA
Nara

Nara
...
Napisał(a)
przyrządzająć potrawy musisz także pamiętać że gotowanie powoduje ubytek masy o 40% więc jeżeli chcesz dostraczyć ok. 20g. białka z mięsa musisz przygotować 140 gramową porcję (w 100g. mięcha jest średnio ok. 20g białka)
smażenie i grilowanie powoduje ubytek 25% masy produktu
Pozdrowienia Rożek
smażenie i grilowanie powoduje ubytek 25% masy produktu
Pozdrowienia Rożek
...
Napisał(a)
Jeżeli masz kawałek mięsa to po ugotowaniu, usmażeniu czy upieczeniu masa owszem maleje ale zawartość białka się nie zmienia!!! To co ubywa to woda.
...
Napisał(a)
hej Makkawy nie wiem skąd czerpiesz wiadomości ale jeżeli chodzi o obróbkę termiczną potraw to także oprócz wody produkt traci także wartości odżywcze w tym białka (niestety) więc nie jest to sama woda tak przynajmniej pisze W. Tomaszewski w swojej lekturze "Żywienie i wspomaganie" dlatego pytam skąd to info że to sama woda?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
jak schudnac szybciej - mimo trwania diety
Następny temat