Szacuny
1
Napisanych postów
26
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
617
od: 1 Dobry kask jest podstawą ochrony ogólnie!Nie napisałem ,że nosa, a te które przedstawiłem także nosa. Nikt mi nie powiedział, jestem już na tyle duży ,że sam do tego doszedłem od 2 Jak nie wiesz, to zapytaj Pani od bilologi, jak i z czego zbudowany jest nos od 3 A po co sparują w kaskach???Żeby co chronić?No wiadomo głowę ogólnie, ale Jeżeli sparują w takich kaskach jak dałem na linkach, a w takich i podobnych sparują zawodowcy, to po to by chronić nos!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
wiem w czego jest zbudowany i sam mialem juz wiele kontuzji wiec wiem troszke o tym
On sie pyta o nos a nie o glowe
chrzastki wlasnie dlatego zawodowcy sobie wycinaja- z powodu wielokrotego lamania i zeby tego uniknac wlasnie dlatego poddaja sie takim zabiegom
wyslij jakis filmik gdzie sparuja w takich kaskach bo ja jeszcze nigdy nie widzialem , no chyba ze w ameryce
Szacuny
1
Napisanych postów
26
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
617
DokładnieW ameryce, o to mi chodziło, przecież nie w Republice Bananowej. W ameryce jak to nazwałeś czyli w USA są najlepsi bokserzy na świecie i najlepszy boks zawodowy i dlatego tam jest najlepszy sprzęt którego nie ma gdzie indziej! Nie chce mi się szukać po youtube, ale zapewniam Cię w 100%, że bokserzy używają tych kasków. U nas z tego co wiem w BNP też mają takie kaski.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dobra ale to jest w usa a my jestesmy w Polsce i tu nie ma takich kaskow
chlopak sie pyta jak chronic nos a ty mowisz ze ma nie sluchac o gardzie tylko kupic kask ktory chroni glowe
mowimy jak nos chronic jesli nie dobra garda to czym go chcesz chronic majac zwykly kask?
aha piszac ze nie widzialem sparingow w takich kaskach nie twierdze ze nie ma bo skoro widze taki kask to chyba jest cos w tym
tylko pytam z ciekawosci bo serio nie widzialem
Zmieniony przez - szary90 w dniu 2009-01-27 14:41:20
Szacuny
1
Napisanych postów
26
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
617
Chłopie, nie wiem czy trenujesz boks i jak długo, ale choćbym nie wiem jak super trzymał gardę, to zawsze dostaniesz po nosie na sparingu czy w walceNie da się trenować boksu i mieć noska modela z plakatuChciałem tylko doradzić chłopakowi, że jak chce naprawdę ochronić nos to tylko przez taki właśnie kask , i tyle. Nie wiedziałem, że wyjdzie z tego polemika na milion postówTakże garda wiadomo, na 100%!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ale kazales nie sluchac tych ktorzy radza mocna garde i to mnie zirytowalo
ja mialem co troche cos z nosem , od kad trenuje boks tylko raz mi farba poszla - nos bez uszkodzen
wiec uwierz mi ze DOBRA garda to 50 % sukcesu
dzieki za filmik
pzdr
Szacuny
1
Napisanych postów
26
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
617
Wierzę Ci, że garda to 50% sukcesuTroszkę trenowałem boksa nos z tego co pamiętam miałem złamany chyba 5 razy, oraz miałem dwie operacje, stąd troszkę wiem o chrząstkach itp. Pozdrawiam.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
drogi EoD ;D
kask jak kask
ten z krata chroni nos ale slyszales jakie sa o nim opinie
pozostale nie chronia nosa
nos musisz tez chronic sam bo kask to nie wszystko
nie wiem jak z wypalaniem naczyn bo to jest dobre na krwawienia jesli chodzi o zlamania to chyba tylko operacja ;p
moze nie zrosla ci sie do porzadku chrzastka musisz troche poczekac zapytaj lekarza
lucassk ja trenuje nadal , mialem peknieta przegrode, peknieta chrzastke, przesuniata chrzastke , zlamanie.... duzo tego
od kiedy trenuje nic mi sie nie przytrafilo jeszcze a sparingi mam na kazdym treningu wiec widzisz sam
dlatego polecilem wyciecie chrzastki a ty nie masz podstaw zeby to krytykowac