witam od jakiegos czasu mam strach przed walką -lęk przed przegrana obitą morda bądz wstydem jak ktos to widzial znajomy.kiedys nie miałem tego strachu jak sie z kims biłem a odkad dostałem wp****** 2 razy i raz z główki mam taki lęk przed walka jak wiem ze jest juz niemalze sytuacja podbramkowa ze mnie paralizuje,ręce waza 30kg i ze nie umiem uderzyc a tak normalnie boksujac w cos np w poduszki lub worek to całkiem niezle mi i dzie i wiem ze mam całkiem mocne p******nięcie.doradzcie jak to mozna przezwycięzyc najlepiej w domowych warunkach bądz innych
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tutaj jest Sportowe Forum Dyskusyjne. Zatem radzimy jak stać się dobrym sportowcem a nie ulicznym zabijaką.
Ponadto, dlaczego w warunkach domowych? Nie masz sekcji SW w okolicy? Nie możesz trenować w klubie? Po co samemu na nowo wynajdować koło?
Ja radziłby pójść do najbliższego klubu boksu, muay thai, kick boxingu, MMA, itp. i brać udział w regularnych zajęciach i sparingach.
Zmieniony przez - MMA w dniu 2017-05-18 17:24:44
Ponadto, dlaczego w warunkach domowych? Nie masz sekcji SW w okolicy? Nie możesz trenować w klubie? Po co samemu na nowo wynajdować koło?
Ja radziłby pójść do najbliższego klubu boksu, muay thai, kick boxingu, MMA, itp. i brać udział w regularnych zajęciach i sparingach.
Zmieniony przez - MMA w dniu 2017-05-18 17:24:44
1
...
Napisał(a)
brak pięniędzy na opłacenie takiego czegos i zakup sprzętu i dojazd przez całe miasto planuje za jakis miesiac jak sie uda worek kupic
...
Napisał(a)
Worek nic Ci nie da
“If you think, you are late. If you are late, you use strength. If you use strength, you tire. And if you tire, you die.”
Saulo Ribeiro
...
Napisał(a)
Bicie w poduszki czy worek strachu nie zlikwiduje. Żeby nie czuć stresu trzeba wchodzić w sytuacje, które go powodują i w ten sposób co przezwyciężać. Czyli żeby nie bać się walczyć trzeba walczyć. Chodź napięcie i tak zawsze się odczówa, ale trzeba umieć je zamienić w gotowość. Trenowania jakiejkolwiek sztuki walki pomoże w pewnym stopniu, ale nie zlikwiduje strachu. Trzeba albo trenować i potem się bić albo po prostu się bić innej drogi nie ma. Zamiast kupować worek zaczął bym trenować bo te 60-80 zł na miesiąc to wcale nie tak dużo wystarczy odmówić sobie niektórych wydatków typu piwko chipsy itd. Kiedyś się dojeżdżało 40 km pociągiem i ludzie trenowali.
...
Napisał(a)
czyli najlepszym rozwiązaniem tego moze byc zapisanie sie do klubu boskerskiego bądz mma lub porpostu walka na ulicy bądz sparingi na rękawice z kolega ?
...
Napisał(a)
najlepszym rozwiązaniem tego moze byc zapisanie sie do klubu boskerskiego bądz mma - tak
walka na ulicy - tego nie polecam. Może coś Ci się stać lub przeciwnikowi (wtedy mogą być kłopoty prawne)
sparingi na rękawice z kolega - lepsze niż walka na ulicy ale dużo gorsze niż trening w klubie (brak trenera który poprawi błędy)
Co mi pomogło przezwyciężyć strach przed walką sportową?
Wystartowałem kiedyś w amatorskich zawodach MMA. Zostałem ciężko znokautowany - 2 minuty nieprzytomny. Po tym doświadczeniu nie boję się dostać. Co gorszego może mnie spotkać w walce?
walka na ulicy - tego nie polecam. Może coś Ci się stać lub przeciwnikowi (wtedy mogą być kłopoty prawne)
sparingi na rękawice z kolega - lepsze niż walka na ulicy ale dużo gorsze niż trening w klubie (brak trenera który poprawi błędy)
Co mi pomogło przezwyciężyć strach przed walką sportową?
Wystartowałem kiedyś w amatorskich zawodach MMA. Zostałem ciężko znokautowany - 2 minuty nieprzytomny. Po tym doświadczeniu nie boję się dostać. Co gorszego może mnie spotkać w walce?
2
...
Napisał(a)
moze tylko uderzenie kastetem bądz jak wleci na spartana 5 na 1 to gorsze by było chyba ale chociaz jak narazie zeby chociaz sie mniej bac tej walki to chyba uderzanie w worek moze pomoże ? wiem ze to moze nie zlikwiduje strachu ale napewno będzie mniejszy (chyba) ?
...
Napisał(a)
Uderzanie worek na pewno nie zlikwiduję twojego strachu. Jak w koledzy musisz zapisać się na SW i pod okiem trenera poprawiać swoje umiejętności. Sparingi, walka na przyjmowanie ciosów na garde itp. ale wszystko pod okiem kogoś kto to ogarnia i będzie korygował twoje błędy. Inaczej wejdą złe nawyki i nie będzie z tego wielkiej korzyści.
1
vivere militare est
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!