jak mozna sprawdzic czy jest jeszcze szansa na zyskanie paru cm wysokosci ? Jakie badanie trzeba zrobic i czy trzeba isc do lekarza czy samemu mozna latwo odczytac wynik ? Jak to z tym jest ?
jak mozna sprawdzic czy jest jeszcze szansa na zyskanie paru cm wysokosci ? Jakie badanie trzeba zrobic i czy trzeba isc do lekarza czy samemu mozna latwo odczytac wynik ? Jak to z tym jest ?
Natomiast do oceny wieku kostnego wykonuje się zazwyczaj RTG nadgarstka. Później lekarz na wizycie kontrolnej ocenia według atlasu wiek kostny. Być może endokrynolog zleci również badania hormonalne, które będą bardzo pomocne do oceny stanu zdrowia.
To, ile będziemy mieli wzrostu, zależy od tego, jak wysokich mamy rodziców, czy dziadków, gdyż wzrost jest poniekąd dziedziczny, warto również nadmienić, iż nie ma magicznych środków na wzrost, ale można zmaksymalizować możliwości rozwojowe właśnie przed odpowiednią dietę, jeśli nasz organizm dostanie odpowiednią ilość składników mineralnych oraz witamin na pewno będzie lepiej funkcjonował, niżeli miałby ich nie dostać z zewnątrz.

Moderator działu Odżywianie
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
ja bym zrobił jakieś zdjecie zeby zobaczyć na ile skostniałe są chrząstki przynasadowe - ale nie wiem czy tak sie to robi + ew jakieś hormony
lek bedzie wiedział (ten co sie tym zajmuje)
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
<-- Nie, nie jestem łysa

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

ja mam 171

Zmieniony przez - wylliam w dniu 2005-05-07 23:07:57
"Jak kraść, to miliony.

"Jak kraść, to miliony.