Szacuny
1
Napisanych postów
27
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
158
wiem że nie należy stosować małpiego chwyty podczas wyciskania na ławeczce sztangi ale dlaczego wszyscy najlepsi mistrzowie miedzyinnymi hubert olborski , bogdam szczotka , andrzej maszewski i inee gwiazdy polskiej kulturystyki ( niewspomne juz o takich wielkich sławach z USA któzy prawie wszyscy stosują małpi chwyt - do tej pory co sciagłem filmik takich znajomości jak roni i inni to wszyscy stosują małpi chwyt. Nawet ostatnio zobaczyłem że nawet trójboiści stosuja małpi chwyt. Co daje małpi chwyt , czy to że daje lepsze możliwości podczs ćwiczeń na siłe jaki i na mase
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
To zależy co komu pasuje, w niektórych ćwiczeniach jest to niezbędne, n.p. wyciskanie w bardzo wąskim chwycie - lub inne ćwiczenia, w których wąskie ułożenie dłoni wymagałoby lekkiego ich przekręcenia, na co nie pozwala właśnie kciuk.
Zmieniony przez - krzych666 w dniu 2006-06-24 13:05:20
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
Pozwala nieco inaczej ułożyć dłonie.
Kiedy robię wyciskanie wąskim chwytem na triceps, dłonie mam tuż przy sobie. Małpi chwyt pozwala mi troszkę obrócić dłonie tak by nie nadwyrężać nadgarstków. Po prostu kciuk normalnie wymusza pewne ustawienie dłoni - nie zawsze korzystne.
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
10
Napisanych postów
567
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3374
to ja mam inne pytanie, dotyczace zdjecia u gory- czemu te niebieskie ciezary maja okragle otwory w srodku ?
co do malpieog chwytu- ciezar sie lepiej rozklada na dloni
Szacuny
32
Napisanych postów
3691
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
84035
a tak spamując trochę, to był gdzieś na forum taki filmik jak gościa przygniotło ~250-300kg, (wypadło mu z rąk, miał małpi chwyt), asekuranci swoim refleksem się nie popisali i sztangę dopiero zdjeli z klietna, a gość normalnie wstałz ławki, chyba miał tylko połamane żebra