Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3
witam treningi na siłowni zaczołem od niedawna mam 185cm wzrostu i 85kg wagi, nie zależy mi na budowaniu wielkiem masy mięśniowej o wiele bardziej zależy mia fajnej rzeźbie ciała, nie mam zadnej diety jeśli mógłby ktoś doradzić jakich suplementów używać myślałem o HMB mega cabs i coś do tego L glutamine bądz BCAA jak sądzicie? aha pracuje fizycznie i trenuje 5 dni w tyg dziękuje za pomoc
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
Witam
Tak naprawdę nie ma suplementów na "rzeźbe", czyli mówiąc dokładniej redukcję tkanki tłuszczowej. Jeśli celem jest zrzucenie zbędnego balastu to najważniejsza jest odpowiednio skomponowana dieta. I tak naprawdę bez tego nie pomoże nawet stos suplementów. By pozbywać się tłuszczu i w efekcie poprawiać rzeźbę naszej muskulatury potrzebujemy ujemnego bilansu kalorycznego. Wtedy, pisząc w wielkim uproszczeniu, organizm korzysta z rezerw energetycznych i chudniemy. Jaka jest więc rola suplementów diety ? Mogą one co najwyżej wspierać delikatnie proces odchudzania. Co tutaj można polecić ? Przyjmując, iż posiadasz dobrą dietę możesz zaopatrzyć się w:
1. Spalacz tłuszczu bądź zwykłą kofeine. Zwiekszymy dzięki temu termogeneze i dodamy energii na treningach, a tego może brakować kiedy w naszej diecie widnieje mała ilośc kcal.
2.Witaminy i minerały.
3.Odżywke białkową, żeby łatać braki w jadłospisie. Ponadto mamy szeroką game smaków odżywek proteinowych, dzięki czemu możemy zaspokoić w pewnym stopniu ciągoty do słodkiego.
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
bcaa dorzuć jako antykatabolik (fajnie cenowo wychodzi bcaa+g (g=glutamina) z MRM
hmb też mógłbyś spróbować, ale licz się z tym, że w/g opinii ludzi, którzy je jedli potrzeba 3 miesięcy suplementacji...
jeśli nie masz dużo tłuszczu, to imo nie potrzeba spalacza
wystarczy dobrze zbilansowana dieta+aeroby
więcej białka
dużo trenujesz, więc ZMA na lepszą regenerację i lepszy sen
witaminy i zdrowe tłuszcze
pozdr.
Szacuny
12
Napisanych postów
2907
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
27817
carbo na rzezbe jak najbardziej moze kiedys niektorzy zrozumieja ze nawet gainer mozna brac na rzezbie ... jesli sie ma braki w diecie to wszystko to tylko uzupelnienie
1
Czuwa nad Tobą Bóg
Nie wszyscy Cie w dupe kopną
są ludzie bez nóg
Szacuny
10
Napisanych postów
495
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4310
Ja na rzezbe polecam moj przyszly cykl:thermal pro/thermo speed/lub inny spalacz nad ktorym mysle (skresl nie potrzebne:)dalej Bcaa Mega Capsy Glutamina Mega Caps Hmb Mega Caps mozna rowniez Anabolic Amino i do tego bialeczko na noc:)Do tego podstawa dieta trening na rzezbe i duzo aerobow:)