Witam, właśnie zacząłem redukcje a do pracy mam 10 km. tak sobie myśle moze przyoszczedzic by na paliwku i jeździć sobie rowerem to byłoby 20 km dziennie, ile mniej więcej musiałbym dodać kcal do diety skoro teraz redukcja fajnie idzie przy 2700 kcal? Czy wtedy musze odpuscic cardio po treningu?
...
Napisał(a)
Witaj.
Znakomity pomysł, aby korzystać z roweru w drodze do pracy!
jak najbardziej taka aktywność można traktować jako dodatkowe tzw. spontaniczna aktywności dnia.
Osobiście bym specjalnie nie wliczał tego typu aktywności, 10 km jazdy an rowerze w warunkach miejskich nie jest
jakimś szczególnym wymagającym dla aktywności fizycznej. Sam chodze do pracy około 20 minut na piechote w jedna strone, wiec dziennie mam 40 minut marszu, ale nie wliczam tego nawet podczas redukcji. Średnio te 8000 kroków robie, ale zaliczam to po prostu do aktywnosci spontanicznej, nie jest to typowo aktywnosc ukienunkowana na wydatkowanie energii, bym musial isc duzo szybciej, uzsykac wieksze tetno, ale przed praca wiaodmo nie bedzie sie meczyl i pocil by pozniej siedziec 8h w biurze
No chyba, ze pol drogi musisz mocno podelowac pod gorke.
Ilość wydatkowanych kalorii będzie tutaj zależna od tego, jakim tempem jedziesz, jak i jaka masę ciała posiadasz.
Tutaj możesz skorzystać z licznika kalorii
https://potreningu.pl/calculators/burn
Odnośnie cardio polecam art
Znakomity pomysł, aby korzystać z roweru w drodze do pracy!

jak najbardziej taka aktywność można traktować jako dodatkowe tzw. spontaniczna aktywności dnia.
Osobiście bym specjalnie nie wliczał tego typu aktywności, 10 km jazdy an rowerze w warunkach miejskich nie jest
jakimś szczególnym wymagającym dla aktywności fizycznej. Sam chodze do pracy około 20 minut na piechote w jedna strone, wiec dziennie mam 40 minut marszu, ale nie wliczam tego nawet podczas redukcji. Średnio te 8000 kroków robie, ale zaliczam to po prostu do aktywnosci spontanicznej, nie jest to typowo aktywnosc ukienunkowana na wydatkowanie energii, bym musial isc duzo szybciej, uzsykac wieksze tetno, ale przed praca wiaodmo nie bedzie sie meczyl i pocil by pozniej siedziec 8h w biurze
No chyba, ze pol drogi musisz mocno podelowac pod gorke.
Ilość wydatkowanych kalorii będzie tutaj zależna od tego, jakim tempem jedziesz, jak i jaka masę ciała posiadasz.
Tutaj możesz skorzystać z licznika kalorii
https://potreningu.pl/calculators/burn
Odnośnie cardio polecam art
Polecamy również: Ile cardio potrzebujesz?
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
poziom bf procentowa zawartosc tkanki tluszczowej, jak mierzyć?
Następny temat