Jogurt naturalny stanowi źródło wapnia i probiotycznych bakterii, sprzyja utrzymaniu dobrego zdrowia i szczupłej sylwetki. Jest on również dobrym źródłem pełnowartościowego białka choć trzeba przyznać, że zawiera go stosunkowo niewiele. Niestety często zamieniany jest na owocowe i dosładzane wersje, które nie posiadają aż tylu zdrowotnych walorów i trzeba mieć to na uwadze.
Czy można dostarczać tak duże ilości białka z jogurtów naturalnych ?
Na pewno nie jest to rozsądne. W diecie powinniśmy stosować różne źródła pełnowartościowych protein: m.in jaja czy mięso, które również zawierają szereg cennych składników odzywczych. Jedząc głównie nabiał pozbawiasz się tych cennych mikroelementów.
Kolejną kwestią jest to, że nabiał jest obfitym źródłem laktozy a z tolerancją tego cukru część naszej populacji ma pewne problemy, które objawiają się zaburzeniami jelitowymi. Zatem nadmiar nabiału w diecie może skutkować problemami trawiennymi.
Nabiał również może być źródłem estrogenow, których duże ilości wpływają na naszą gospodarkę hormonalną.
Reasumując, nabiał czy właśnie jogurty naturalne mogą być cennym składnikiem diety ale w ich spozywaniu powinniśmy zachować umiar.
Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź


P.S. Ile ty go spozywasz dziennie?



Zmieniony przez - Karson w dniu 2007-03-31 17:57:34





Śniadanie które jadasz jest ok ale myślę, że cała dieta lekko kuleje choć mogę się mylić

Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-03-31 18:17:23
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html
100g platkow owsianych
500g jog nat.
25ml oliwy
posilek II w pracy polowe jem o 9:00 polowe o 12:00
okolo 200g peiczywa razowego + okolo 15g masła + 100g chudego miesa + papryka
posilek III przedtreningowy 15:00
100g ryzu brazowego + 500g jog naturlanego
jajecznica z 3 jajek + 2 marchewki czasami z kapusta pekinska i cebula + 25ml oliwy
TRENING kolo 16;30 do okolo 18;30
posilek IV potreningowy przed 19;00
120g gainerka + 100-150 g piersi z kurczaka
posilek V kolo 21:00
125g twarogu + 25ml oliwy
waze 82kg z kalori wychodzi cos kolo 3300 albo torche wiecej cel sucha masa

Zmieniony przez - Karson w dniu 2007-03-31 21:51:03
posilek I 6:00 rano
100g platkow owsianych/ok
500g jog nat./daj mniej i dodaj jeszcze bialka np. jajko
25ml oliwy/ok mogą być także orzechy wloskie
Do tego możesz dodać jeszcze rodzynki i masz pyszną owsiankę
posilek II w pracy polowe jem o 9:00 polowe o 12:00
okolo 200g peiczywa razowego + okolo 15g masła + 100g chudego miesa + papryka/jeden posilek może być taki jak napisaleś, a drugi np. kasza +mięso + oliwa + warzywa
posilek III przedtreningowy 15:00
100g ryzu brazowego + 500g jog naturlanego
jajecznica z 3 jajek + 2 marchewki czasami z kapusta pekinska i cebula + 25ml oliwy
Przed treningiem zostaw ryż, oliwę i warzywa, dodaj do tego chude mięsko z wcześniejszego posiłku. Jedno jajko daj do śniadania a dwa kolejne do posiłku w pracy.
TRENING kolo 16;30 do okolo 18;30
posilek IV potreningowy przed 19;00
120g gainerka + 100-150 g piersi z kurczaka/bezpośrednio po treningu wypij gainerka a potem zjedz posiłek:
pierś z kurczaka + węglowodany + warzywa
posilek V kolo 21:00
125g twarogu + 25ml oliwy/ser ok, oliwę możesz daćdo posiłków w pracy
Trenujesz 2 godziny?
Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-03-31 22:21:11
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html