"Lewis powiedzial ze zostane mistrzem swiata jesli poslucham jego rad - i jakie to byly rady? - no wlasnie nie wiem bo odszedlem" Artur Szpilka
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Nie boje sie przeciwnika który ćwiczy 100 rożnych technik,boje sie tego co trenuje jedna technikę 100 razy
Słyszałem że początkowo w Judo stosowano dzwignie na kolano np. , ale potem wycofano ją z walki sportowej ze względu na kontuzyjność ( w wym egzaminacyjnych też chyba niema ). W BJJ które wywodzi się z Judo te techniki są ciągle obecne. Trudno mi powiedzieć kto podjął decyzje o ich wycofaniu ( może sam Kano ? ).
"Lewis powiedzial ze zostane mistrzem swiata jesli poslucham jego rad - i jakie to byly rady? - no wlasnie nie wiem bo odszedlem" Artur Szpilka
:)
Jesli chodzi o syt z dzwignia na kolanoa to:
1. wiekszosc trenujacych nie zaczepia sie bez sensu i nie gania po bramach bo zalezy im na treningu a na ulicy mozna nawet od leszcza wylapac paskudna kontuzje i wtedy nici z treningow
2. Judocy czesto ucza sie patentow z innych SW bo ich to poprostu kreci, moj trener oprocz Judo m.in. boksowal, chodzil na JKD wiec niewykluczone ze sobie poradzi

a jak poradzi sobie bokser przy jakiejkolwiek dzwigni?

a jak poradzi sobie zapaśnik gdy oberwie pięścią?

ciekawe watki sie pojawiają

Gory upajaja.Czlowiek uzalezniony od nich jest nie do wyleczenia.Mozna pokonac alkoholizm,narkomanie,slabosc do lekow.
Fascynacji gorami nie można.
Ale i tak zawsze chwytacz jest lepiej przygotowany do obrony przed takimi dzwigniami niz uderzacz.
Gory upajaja.Czlowiek uzalezniony od nich jest nie do wyleczenia.Mozna pokonac alkoholizm,narkomanie,slabosc do lekow.

mam nadzieję, ze masz takie specyficzne poczucie humoru.

Ja jestem tylko jego niegodnym nasladowca