PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Ja się raczej zgodzę z tym co jest napisane na stronie, którą podał Charon.
A to ze względu na doświadczenie.
W weeken`y przeważnie śpię od ok. 5-6 rano do 12-13-tej, ale w dni powszednie kłade się między 22-23 i wstaję w nocy na telefon (taxi), po jakimś czasie wracam i kładę sieznowu i znowu śpię i nauczyłem się zasypiać "na zawołanie". Ostatnio mniej, ale przez długi okres przed nocnym wyjściem do pracy sypiałem w dzień po 20-30minut i to naprawdę dużo daje.
Kwestia wytrenowania.
Potrafię zatrzymać sie jadąc na trasie, nastawić budzik w telefonie za 15 minut i w tym czasie zasnąc i obudzić się jak nowonarodzony.
Niektórzy tego nie potrafią, bo tak jak napisano w treści artykułu to trzeba wytrenować stopniowo.
Sam widzę różnicę, jeśli kilka nocy prześpię jakieś 8 godzin "ciągłym" snem, a potem zarwę dwie nocki, to chodzę nietomny, ale jak sie wpadnie w ten rytm to jest naprawde OK.
Jeśli już śpię bez przerw to zauważyłe, że idealne dla mnie jest 6 godzin snu, a więcej to już dla mnie za długo.
Z innej beczki:
Kolega interesuje się różnymi ciekawostkami medycyny i to dość wnikliwie (ze względu na swój stan zdrowia i zamiłowanie) i kiedyś zapytał mnie "KIEDY TWÓJ ORGANIZM SPALA NAJWIĘCEJ ENERGII" ?
Bez namysły odpowiedziałem, że podczas treningu, wysiłku w zależności od jego intensywności.
Powiedział mi, że jestem w błędzie!
Dosyć mądrze to uargumentował i powiem szczerze, że do dziś się nad tym zastanawiam, ale to chyba ma sens.
Powiedział, że podczas snu człowiek spala najwięcej energii ponieważ mózg musi wykonać ogrom pracy na regenerację całego organizmu i w dodatku właśnie w ciągu pierwszych 2 godzin snu.
Pomyśl - powiedział - ile to energii, skoro cały organizm jest stanie spoczynku, aby mózg mógł to wykonać. To tak w skrócie.
Poza tym zwróćcie uwagę, czy ludzie, którzy nie spią 8 godzi lecz właśnie chwilkę po każdym posiłku nie mają problemów z odkładaniem się tłuszczyku, a wręcz przeciwnie.
======================================================
Może założę osobny topic na ten wątek?
Zmieniony przez - CHICKEN w dniu 2005-07-08 10:16:54
Pij wodę - woda daje siłę - napędza parowozy!

Beatus, qui prodest, quibus potest

Fitness Or Another Piece Of Cake
Moderator działu Odżywianie
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
Shut The f*** Up And Train
http://www.sfd.pl/Najzabawniejsze_sytuacje_z_apteki!%-_-t357518.html

Beatus, qui prodest, quibus potest