Co jest skuteczniejsze na ulicy ?? zawodnik z shotokanu z zawodnikiem z taekwondo ma szanse się pojedynkować?? co wybrać taekwondo czy karate shotokan mix?? mix w senisie nie tylko karate, trochę chwytów jakichś jest z judo albo skądś i treningi pod kumite są prowadzone tak jak na zawodach czyli lekkie uderzenie nie można uderzyć mocno oraz jest jeden trening w tygodniu gdzie jest tylko kumite, ale takie normalne z calej siły na wszystko (wszystko dozwolone) razem na karate jest 3 treningi w tygodniu i na taekwondo też tyle
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Lublin - wiosenna stolica Polski
...
Napisał(a)
sorrki za ten piost wiem że to niektórych wnerwia ale szukałem na forum i pisało coś o boksie judo kick boxsie muaj taj jakiech ś czy coś takiego a mnie interesują tylko te dwa style bo one są u mnie dostępne
...
Napisał(a)
Ale odpowiedź jest zawsze uniwersalna i ta sama: wszystko zależy od trenera
...
Napisał(a)
...
Zmieniony przez - malibu w dniu 2005-02-15 00:14:34
Zmieniony przez - malibu w dniu 2005-02-15 00:14:34
"Lepiej zużywać się niż rdzewieć"
...
Napisał(a)
bez obrazy ale w taekwondo używa się tylko nóg,a w karate ręce i nogi
trenuję karate shotokan już trochę polecam na taekwondo nie ma łapania za nogę w walce jak się przewrucisz to jest przerwa nie ma rąk ja ci już odpowiedziałem a co zrobisz to twoja sprawa!
trenuję karate shotokan już trochę polecam na taekwondo nie ma łapania za nogę w walce jak się przewrucisz to jest przerwa nie ma rąk ja ci już odpowiedziałem a co zrobisz to twoja sprawa!
walot
...
Napisał(a)
marshal25 jak chcesz komuś doradzać to może byś się sam najpierw zorientował,
z Twojego profilu wynika że jesteś z Opola to może byś tak odwiedził Opolski Klub Taekwon-do i powiedz im że w taekwon-do się rąk nie używa i w tym momęcie przygotuj się na gromki śmiech, tu masz linka do strony :www.tkndopole.prv.pl
powinna tam gdzieś być informacja gdzie są treningi a jak nie ma to możesz się w księdze gości zapytać albo na maila
A jak Ci się nie chce iść to sobie możesz filmiki z zawodów pościągać choćby tutaj: www.tae-kwon-do.pl
A co do wyboru to tak jak pisałem kieruj się tym w jaki sposób są treningi prowadzone a nie stylem.
A tak wogóle to skąd jesteś może ktoś z forum będzie wiedział czy w pobliżu jest jakiś dobry klub.
z Twojego profilu wynika że jesteś z Opola to może byś tak odwiedził Opolski Klub Taekwon-do i powiedz im że w taekwon-do się rąk nie używa i w tym momęcie przygotuj się na gromki śmiech, tu masz linka do strony :www.tkndopole.prv.pl
powinna tam gdzieś być informacja gdzie są treningi a jak nie ma to możesz się w księdze gości zapytać albo na maila
A jak Ci się nie chce iść to sobie możesz filmiki z zawodów pościągać choćby tutaj: www.tae-kwon-do.pl
A co do wyboru to tak jak pisałem kieruj się tym w jaki sposób są treningi prowadzone a nie stylem.
A tak wogóle to skąd jesteś może ktoś z forum będzie wiedział czy w pobliżu jest jakiś dobry klub.
...
Napisał(a)
w Taekwondo nie ma rąk..............o Boszeeeeeeeeeeeeee...na treningach nawet witamy sie nogami a po fanym sparingu przybijamy se "piątke" stopą.......
"Lepiej zużywać się niż rdzewieć"
...
Napisał(a)
waldek byłem jakiś rok temu nieżle was zlaliśmy z kumplami tylko 3 fajterów było dobrych!!!!!!!!!!!!!!
walot
...
Napisał(a)
Może trafiłeś do jakiejs grupy początkującej, czy co. A jeśli tak - to nie ma się co chwalić. Z moich obserwacji na zawodach wynika, że zawodnicy Opolskiego Klubu TKD pod wodzą Ł. Rewieńskiego, potrafią się bić. I to całkiem nieźle. Może powinieneś się jednak przejść jeszcze raz do grupy zaawansowanej i tam poćwiczyć. Chociaż jeden trening - sądzę, że zostało by Ci to umożliwione.
Pozdrawiam, życzę miłego rozczarowania na treningu - może uznasz, że jednak nie sa tacy najgorsi, a ręce w TKD jednak do czegoś służą (szczególnie wzmocnione bokserskim i kick-bokserskim treningiem).
PJ
Pozdrawiam, życzę miłego rozczarowania na treningu - może uznasz, że jednak nie sa tacy najgorsi, a ręce w TKD jednak do czegoś służą (szczególnie wzmocnione bokserskim i kick-bokserskim treningiem).
PJ
"Żeby być mistrzem trzeba wierzyć w siebie,
kiedy nikt inny nie chce." "Sugar" Ray Robinson
...
Napisał(a)
Jak byś rzeczywiście był to byś bzdur o braku rąk nie pisał.
Jeżeli chodzi już o te ręce to nie używa się ich w taekwondo wtf do atakowania strefy wysokiej w pozostałych federacjach ręce idą i na strefe wysoką i na środkową. I to się tyczy tylko przepisów sportowych a to co się realizuje na treningu to już inna historia zarówno w taekwondo jak i karate czy innym stylu.
Jeżeli chodzi już o te ręce to nie używa się ich w taekwondo wtf do atakowania strefy wysokiej w pozostałych federacjach ręce idą i na strefe wysoką i na środkową. I to się tyczy tylko przepisów sportowych a to co się realizuje na treningu to już inna historia zarówno w taekwondo jak i karate czy innym stylu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!