Szacuny
0
Napisanych postów
63
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10393
witam dzis mialem 3 trening w katanie i znowu pojawil sie problem.Przy wyciskaniu gdy opuszczam sztange w prawym barku odczuwam bol.Czuje cos takiego jakby koszulka pchala mi bark od dolu i powodowala nacisk na staw,a po zdjeciu kiedy podnosze reke do gory czyje jakbym sobie ponaciagal cos w stawie ale bol i oslabienie w stawie mija po pewnym czasie .Kiedy robilem 2 trening nic takiego nie mialo miejsca i moglem spokojnie robic pelne powtorzenia.To moja pierwsza koszula wiec moze jest zle zakladana ?
Przy wyciskaniu bez koszuli nigdy nie maialem takich problemow.Moze ktos z was mial podobny problem??Czy rekawy maja byc przy samym lokciu czy moze wciagniete troche dalej ?
Szacuny
11
Napisanych postów
1308
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
56796
mam to samo, dwa treningi dopiero zrobiłem i za każdym razem przy, którymś z kolei podejściu ściąga mi ten prawy bark w dół, co uniemożliwia wyciśnięcie sztangi
Szacuny
5284
Napisanych postów
19379
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
336467
Jeśli masz nową koszulę KATANA S/S jako pierwszą w swoim życiu,to wielki błąd.
Zawsze na początek próbuj w używanej koszuli.
KATANA jest koszulką dla bardziej zaawansowanych wyciskaczy,i na początku zawsze sprawia problemy.Niektórzy tych problemów nie mogą nigdy opanować,i zmieniają koszulkę na inny model.
Szacuny
11
Napisanych postów
1308
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
56796
No właśnie nie jest to moja pierwsza koszulka, tyle że w tym roku rozwaliłem całkiem nową f6 i ta katane pozyczylem od kolegi, zeby miec w czym wystartowac na zawodach, ale z tego co widze ciężko mi będzie cokolwiek w niej zaliczyć, bo tylko raz na kilka razy poprawnie w niej wyciskam
Szacuny
11
Napisanych postów
1308
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
56796
no gadałem, na szczęście jednak będe miał na zawody pożyczoną f6 więc w niej zrobię najbliższy trening i zawody, także już się nie przejmuję tą kataną, jednak jak już udaje mi się w niej poprawnie opuścić ciężar to moc jest o wiele większa niż np w f6 czy fury więc chyba warto w taką katane zainwestować i przez dłuższy okres w niej poćwiczyć, żeby się przyzwyczaić