Szacuny
5
Napisanych postów
125
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
761
Mam kilka pytań:
1) Jakie mogą być powody cało rocznego kataru oprócz skrzywienie przegrody nosowej? mam problem ponieważ już od kilku lat mam cały czas katar ,zapchany nos troche wkurzające...
2)Czy po chirurgicznemu wyprostowaniu przegrody nosowej nos który jest troche skrzywiony się wyprostuje czy to nie ma z tym nic wspólnego?
Szacuny
23
Napisanych postów
758
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7858
Tomaszu tez jestem zdania ze warto zapytać o to lekarza bo każdy przypadek jest inny. Niemniej jednak ja po tyg już trenowałem, głównie rowerek i niskie ciężary. Żadnego problemu to nie stwarzało tym bardziej krwotoków nie miałem. Po około powiedzmy 2 tyg od zabiegu nos od środka wygląda już jak normalny, wszystko jest pogojone. No ale decyzje tak jak napisałem pozostawić trzeba lekarzowi bo to wiele zależy od tego jak duży to zabieg i jakie zmiany zostały tam wprowadzone.
Szacuny
3092
Napisanych postów
25061
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
414891
a ja mysle ze warto jednak, duzo latwiej sie oddycha i nie ma takich problemów z bolacymi zatokami tak przynajmnmiej jest w moim przypadku, choc katar nie zniknal, moze masz jakies przewlekle zapalenie zatok lub jak kolega w/napisal.. polipy, narosle, przy prostowniu zatoki wszystko to by usuneli, tez tak mialem
Szacuny
23
Napisanych postów
758
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7858
Ja jestem po takim zabiegu. Trwa on z 1-2h, potem 2 dniowy pobyt w szpitalu (razem 3 dni) Bardzo dobrze wpływa to na zatoki i ogólnie dotlenienie organizmu w czasie snu. Moim zdaniem zabieg który jeśli jest zalecony należy go zrobić.
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4329
Moglibyście napisać coś więcej odnośnie zabiegu. Czy rzeczywiście po zabiegu dyskomfort - opatrunki w nosie, jest tak duży? Po jakim czasie można wrócić do pracy, treningów?