witam,jakie macie informacje na temat wyplukiwanie przez kawe zelaza z organizmu bo nie znalazlem w necie jednocznacznej odpowiedzi
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
no tak, wyplukuje sie magnez
polecam stosowanie suplementacji w postaci Filomagu B6
np. 2x2 / day
edit: pozwolisz, ze Ci zacytuje cos z wikipedii....
a mianowicie biologiczne znaczenie magnezu
"
Magnez wchodzi w skład chlorofilu, jony magnezu odgrywają też dużą rolę w utrzymywaniu ciśnienia osmotycznego krwi i innych tkanek, oraz uczestniczą w przekazywaniu sygnałów w układzie nerwowym.
Zapotrzebowanie na magnez u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę i chociaż w naturalnym środowisku bogato występuje w spożywanych przez człowieka pokarmach, jest go coraz mniej w wyniku nawożenia chemicznego gleby związkami zawierającymi potas oraz stosowania nadmiernej ilości konserwantów żywności. Inne przyczyny niedoboru magnezu to: nadużywanie alkoholu, picie kawy, stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych, stres, spożywanie nadmiernych ilości tłuszczów, niewydolność nerek.
Objawami niedoboru magnezu mogą być: nagłe zawroty głowy, bolesne skurcze łydek, uczucie odrętwienia i mrowienia w kończynach, wzmożone wypadanie włosów, łamanie się paznokci, próchnica zębów, rozdrażnienie, lęki, trudności w koncentracji, zaburzenia snu, nocne poty, kołotanie serca, arytmia, bóle głowy, mdłości, biegunki, drganie jednej z powiek.
Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnez" "
Zmieniony przez - Mariusz987 w dniu 2006-12-21 17:58:17
polecam stosowanie suplementacji w postaci Filomagu B6
np. 2x2 / day
edit: pozwolisz, ze Ci zacytuje cos z wikipedii....

"
Magnez wchodzi w skład chlorofilu, jony magnezu odgrywają też dużą rolę w utrzymywaniu ciśnienia osmotycznego krwi i innych tkanek, oraz uczestniczą w przekazywaniu sygnałów w układzie nerwowym.
Zapotrzebowanie na magnez u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę i chociaż w naturalnym środowisku bogato występuje w spożywanych przez człowieka pokarmach, jest go coraz mniej w wyniku nawożenia chemicznego gleby związkami zawierającymi potas oraz stosowania nadmiernej ilości konserwantów żywności. Inne przyczyny niedoboru magnezu to: nadużywanie alkoholu, picie kawy, stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych, stres, spożywanie nadmiernych ilości tłuszczów, niewydolność nerek.
Objawami niedoboru magnezu mogą być: nagłe zawroty głowy, bolesne skurcze łydek, uczucie odrętwienia i mrowienia w kończynach, wzmożone wypadanie włosów, łamanie się paznokci, próchnica zębów, rozdrażnienie, lęki, trudności w koncentracji, zaburzenia snu, nocne poty, kołotanie serca, arytmia, bóle głowy, mdłości, biegunki, drganie jednej z powiek.
Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnez" "
Zmieniony przez - Mariusz987 w dniu 2006-12-21 17:58:17
- Siema. I jak, masz te zakwasy po wczorajszym wf ? Rozlał ci się kwas mlekowy?
+ No mam. Teraz czekam, aż go wp******i glukoza.
...
Napisał(a)
ale on pyta o żelazo a nie o magnez.
ja znalazlam kawa (ale oczywiscie mówimy o nadmiarze) wyplukuje magnez, sprzyja utracie wapnia (znalazlam tez cos o wyplukiwaniu potasu) a takze oslabia wchłanianie żelaza z przewodu pokarmowego
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-12-21 18:32:16
ja znalazlam kawa (ale oczywiscie mówimy o nadmiarze) wyplukuje magnez, sprzyja utracie wapnia (znalazlam tez cos o wyplukiwaniu potasu) a takze oslabia wchłanianie żelaza z przewodu pokarmowego
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-12-21 18:32:16
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
...
Napisał(a)
o ****a
jak zem mogl to pomylic
, zakrecony jestem bom chory.
sory jeszcze raz, jak cos znajde o ŻELAZIE to zapodam

jak zem mogl to pomylic

sory jeszcze raz, jak cos znajde o ŻELAZIE to zapodam

- Siema. I jak, masz te zakwasy po wczorajszym wf ? Rozlał ci się kwas mlekowy?
+ No mam. Teraz czekam, aż go wp******i glukoza.
...
Napisał(a)
spox,
z tego co ja znalazłam to jednak wyplukuje to zelazo, wszedzie pisze o magnezie i żelazie, nie znalazłam zadnej wypowiedzi ktora by przeczyla temu ze zelaza nie wyplukuje
z tego co ja znalazłam to jednak wyplukuje to zelazo, wszedzie pisze o magnezie i żelazie, nie znalazłam zadnej wypowiedzi ktora by przeczyla temu ze zelaza nie wyplukuje
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
...
Napisał(a)
Taniny zawarte w kawie i herbacie nie wyplukuja zelaza,ale zmniejszaja wchlanianie.
Nie popijamy nimi preparatow zelaza,miesa lub innych produktow bogatych w zelazo.
Natomiast witamina C zwieksza wchlanianie zelaza i zawsze powinno sie ja stosowac dodatkowo.
Zmieniony przez - danutha w dniu 2006-12-21 23:19:44
Zmieniony przez - danutha w dniu 2006-12-21 23:30:54
Nie popijamy nimi preparatow zelaza,miesa lub innych produktow bogatych w zelazo.
Natomiast witamina C zwieksza wchlanianie zelaza i zawsze powinno sie ja stosowac dodatkowo.
Zmieniony przez - danutha w dniu 2006-12-21 23:19:44
Zmieniony przez - danutha w dniu 2006-12-21 23:30:54
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!