Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
116
niedawno wyczytalam w jakiejs babskiej gazecie o kawie a wlasciwie, laczeniu jej z mlekiem
jakis znawca kaloryczny stwierdzil w owym artykule iz kawa sama zaparzona ma tam te kilka kalorii, 3 czy 4, mniejsza o dokladna liczbe, w kazdym razie cos takiego a w momencie kiedy laczymy ja z mlekiem staje sie 'istna bomba kaloryczna'... slyszal ktos kiedys podobna bzdure? a moze to ja nie potrafie sobie tego wytlumaczyc jakos sensownie..?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
witam, podniosę temat, bo przyschnął, a ja mam pytanie i jak dotąd nie znalazłam odpowiedzi. Wujek goooogle nie pomógł. Jeśli ograniczamy, bądź nawet wykluczamy nabiał, to czy mleko do kawy w ilości 30ml/filiżankę też out? Powinnam wykluczyć nabiał, ale kawa bez mleka mi kompletnie nie wchodzi. Piję 3 kawy + 30ml mleka 3,2% co daje już około pół szklanki (jak się ręka zatrzęsie :). To jak radzicie Kobitki? Wywalić?
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
116
ale tak czy inaczej te 4 kalorie z mlekiem czy smietanka nie dadza kilkuset kcal, a okreslenie 'bomba kaloryczna' to chyba nie tyczy sie czegos z kilkudziesiecioma kaloriami
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Żadne bomby, to jest tyle co nic. Nie polecam oglądania takich programów ani czytania kolorowych gazetek w których znajdują się właśnie tego typu 'informacje'.
Szacuny
13
Napisanych postów
2926
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
53926
Może ten "znawca" miał na myśli latte na pełnotłustym mleku z dodatkiem bitej śmietany i masą cukru bądź jakiegoś słodkiego syropu. Dla osoby będącej na diecie składającej się z listka sałaty na dobę (a tego typu diety często propagują kolorowe gazetki) to faktycznie bomba
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
116
tak, tak najprawdopodobniej masz racje;P
a tak przy okazji zapytam o jeszcze jedna rzecz odnosnie odzywiania
chodzi o sprawe obiadowa;)
czy nie powinno sie jesc dwudaniowego obiadu? u mnie tak to juz w rodzinei si eprzyjelo ze
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
116
ups, kontynuuje:
ze sa dwa dania, zupa a potem cos tam miesnego zazwyczaj
przykladowo: krupnik i gotowany kurczak...
nie ma w tym nic zlego ze taka ilosc jedzenia jednorazowo zostaje przezuta, przelknieta i trawiona?
Szacuny
2
Napisanych postów
609
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4439
Zupa to zazwyczaj sama woda z odrobina warzyw, nie jest zbyt kaloryczna, a zajmuje miejsce dodatkowe, wiec pozniej nie ma sie takiego apetytu na drugie danie. Wiec jezeli osoba sie odchudza, to jak najbardziej dobra rzecz.
Zmieniony przez - dezetbe w dniu 2008-07-24 13:00:50