Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20217
Sa syfy wieksze i mniejsze Kebaby czasami zaliczyc mozna do tych mniejszych, jesli dodaja duzo warzyw, niewiele laduja tlustych sosow a mieso nie wyglada jakby od 2 tygodni nie nadawalo sie do spozycia a do tego nie ocieka tluszczem (przewaznie te warunki spelnia jedynie kebab drobiowy) to na etapie robienia masy mozna cos takiego spozyc jesli nie mamy żywcem nic innego pod reka a grozi nam chwilowe glodowanie. Na etapie robienia rzezby zdecydowanie odpada a i w ogole z racji na niepewnosc zrodla oraz szacunku dla samego siebie polecam takie rzeczy z diety wyrzucic.
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20217
Do zrobienia kebaba mozna uzyc wszystkiego. W Turcji spotkalem sie z kebabami zrobionymi nie tylko z wolowiny czy drobiu ale takze z ryb i owocow morza. U nas w kraju w 80% spotyka sie kebaby z kiepskiej jakosci miesa wolowego a po doniesieniach o BSE pojawily sie jak grzyby po deszczu kebaby drobiowe. Ciezko jednak znalezc bar w ktorym serwowane mieso zachowuje wlasciwa "konsystencjie" ktora wskazywalaby na swiezosc miesa. Przewaznie tez mieso pochodzi z tych najmniej atrakcyjnych pod wzgledem wartosci odzywczych czesci zwierzat co powoduje ze w takim miesie znajduja sie glownie tluszcze a dopiero w drugiej kolejnosci to czego bysmy oczekiwali czyli bialko.
Szacuny
0
Napisanych postów
293
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
7096
a ja wprost uwielbiam knysze z tunczykiem i serem zoltym. Pelno dobrych warzywek i przede wszystkim kukurydza. Jedynym minusem jest troche tlusty sosik, ale co tam
Szacuny
1
Napisanych postów
101
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
902
Taki orginalny Kebab jest ze Słonia, ale juz ladnych predziesiat lat zaniechano praktycznie calkowicie takich praktyk. Noga slonia( bo wlasnie z tej czesci sie robilo kebab) podobno smakuje rewelacyjnie-czerwone mieso. Teraz "prawdziwy kebab to powinna byc chuda jagniecina, ale jak wszyscy wiemy nie to nam serwuja w fast-food`ach. Taki kebab kosztowalby chyba ze 20 zeta za talezyk 8-0 no i odpowiedz nasuwa sie sama- wolowina(tlusta) i niezbyt swieza nie da ci nic pozytecznego...
Szacuny
4
Napisanych postów
2315
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9546
Ja tez zdecydowanie nie polecam kebaba to nastepny fastfood. A w dodatku doszly mnie sluch ze w jedny z kebabow w Krakowie wykryto 3 rodzaje spermy - SERIO! Niedosc ze niezdrowo to jeszcze ADIDAS czycha.
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20217
Tez slyszalem to o czym mowi Nefaryta. Dla zainteresowanych ten kebab to ten przy bagateli (piramida) Radze omijac szerokim lukiem chocby tylko z tego powodu
Szacuny
117
Napisanych postów
21032
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
208598
Si2uiel, to nie ten co przy bagateli !!! Ten ze sperma to kebab na grodzkiej przy skrzyzowaniu z... cholera zapomnialem jak sie ta ulica nazywa, ale napewno wiesz o ktory kebab mi chodzi.
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."