Szacuny
2
Napisanych postów
37
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1713
witam
mam takie pytanie , czy biorac te leki ketonal forte i mydocalm forte ,sa jakies przeciwskazania do wysilku ? chodzi o to ze dostalem te leki na rwe ramienna tzn mocne bole w karku ,barku i rece .
ale poza ta reka ,czuje sie na tyle dobrze ze chcialbym np pobiegac ,zrobic nogi na silce albo pojsc na saune ..
czy biarac te leki trzeba unikac takich aktywnosci ?
z gory dzieki za pomoc
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2
możesz trenować biorąc ww leki, ale staraj się nie brać ich przed treningiem. mydokalm weź na noc, wtedy rozluźnisz swoje mięsnie i lepiej przez noc odpoczną. nie przesadzaj z mydokalmem bo w trakcie treningu nie będziesz "czuł" mięśni, jak już koleżanka wyżej napomniała. ma to swoje dobre strony, gdyż mydokalm ogranicza jako takie pojęcie ogólnego zmęczenia mięśnia podczas treningu. wiadomo, nie ma napięcia mięśnia nie ma zmęczenia. ale może prowadzić do nieświadomego wyrządzenia sobie krzywdy, kontuzji. mydokalm to dobry lek, pomaga. ale musisz umiejętni dawkować. pozdrawiam. doktor MEN g-elle
Szacuny
308
Napisanych postów
3172
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21170
Biorąc tego typu leki nie robiłbym żadnego wysiłku. Zresztą poczytaj ulotkę mydocalmu.
Te leki maskują dolegliwości i w ten sposób pomagają czasem dojść organizmowi do równowagi. Nie ma sensu ryzykować na siłce.
Co do sauny to nie wiem, być może jest nawet wskazana.
Szacuny
2
Napisanych postów
37
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1713
ok dzieki za szybka odpowiedz , ulotke czytalem i to ze dwa razy ,wiem ze te leki maskuja bol ale nierumiem np dlaczego nie moge zrobic np treningu nog na silowni nie angarzujac w to wogule gornej czesci ciala ,ktora jest leczona ? moze jeszcze jakeis wypowiedzi ?
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
86319
Dodatkowo te leki obciążają wątrobę, co połączeniu z wysiłkiem fizycznym może powodować zaburzenie regeneracji, a tym samym rozwlec w czasie leczenie samej kontuzji.
Co do sauny - na początek 5-10 min/ zimny prysznic/ 5-10 min/ chłodny prysznic i szatnia.
Stopniowo zwiększaj czas az dojdziesz do 2x 15 min, dzielone zimnym przysznicem. Więcej/dłużej nie potrzeba.
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Szacuny
2
Napisanych postów
37
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1713
ok ,dzieki za kolejna odpowiedz , chyba trzeba zrezygnoac z treningow na jakis czas ;( a co do sauny myslisz ze mozna spokojnie sie wybrac? , ja wiem ze sauna bardzo pomaga przy takich urazach bo rozluznia miesnie mi chodzi tylko o to czy ww leki nie powoduja jakis skutkow ubocznych ,przez ktore kozystanie z sauny moglo by byc nie wskazane . np podniesienie cisnienia itp
Szacuny
187
Napisanych postów
4965
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40441
ja musiałam przerwać branie mydocalmu jak jechalam zaliczać giętką, głupio się na tym ćwiczyło, powiedzenie że miałam wrażenie że nie czuję mięsni i nie mogę ich napiąć to troche za duzo, ale jakies takie to odczucie było podobne
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
Proponuje 1-2tygodnie regeneracji.Przy bieganiu pracuje wiekszosc miesni,a Ty masz rwe ramienna.Stosujac ketonal,mozna cwiczyc,nie ma przeciwskazan,ale po to bierzesz lek o dzialaniu przeciwbolowym/przeciwzapalnym,aby ustapily objawy.Mydocalm zmniejsza napiecie miesni.