Szacuny
1
Napisanych postów
112
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1270
Cześć , trenuje mma i boks , chciałbym dorzucić do tego jeszcze bjj , nie wiem czy będe mógł chodzić na każdy trening . I zastanawiam się czy kimono od juda nadaję sie do bjj(ile by mogło wytrzymać takie do judo?) ? Chodzi głównie o kase , bo do judo kosztuje około 80 - 100 zł a do bjj 200-250 zł .
Jeszcze jedno pytanie , kolory kimon symbolizują jakąś range w bjj xdd?
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Tak, może być judoga od judo używana na treningach/zawodach bjj. Kolor nie ma znaczenia. Na przyszłość - od pytań na temat kimon jest temat podwieszony
Szacuny
257
Napisanych postów
6046
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
47080
Gi różni się trochę - bluza jest krótsza. W sklepie sfd masz kimono Professional Fightera. Znajomy ma i jakoś mu się trzyma po miesiącu trenów, tylko rękawy się skurczyły dosyć mocno.
Szacuny
1
Napisanych postów
160
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
723
po pierwsze OD JUDO NIE OD JUDA!!! po drugie judocy szarpia się o wiele gorzej niz zawodnicy bjj a jakos nie widziałem za bardzo zeby komus sie rozleciało judogi nawet takie za 100zl (chyba, ze takie juz ponad 5 letnie to sie zdarza), takze kup takie do JUDO na pewno wytrzyma ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
61
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
950
Wątpię stary czy kupisz kimono do 100 zł chyba, że na allegro jakieś używane. Ja kupiłem za 130 w Decathlonie i trzyma się dobrze, ale za jakiś rok może sobie kupie jakieś fajne z pittbula albo jakieś inne. Kupując kimono kup takie, żebyś się w nim dobrze czuł i dobrze wyglądał :)
Przegrany jest tylko ten, kto nie podejmuje walki.