Szacuny
6
Napisanych postów
760
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4001
Zalezy ktora. Musiz brac udzial ww zawodach na odpowiednim szczeblu. Jesli zespolowo to na jeszcze wyrzszym szczeblu. Gdzies to mialem zapisane co na co :D Jesli masz w poblizu klub AZS AWF to Ci all powiedza :D
Szacuny
6
Napisanych postów
760
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4001
KLASA SPORTOWA
Ocena poziomu sportowego zawodnika (norma klasyfikacyjna) uprawiającego określoną dyscyplinę sportu. Klasy sportowe są określane w zbiorze przepisów i norm ("Klasyfikacji sportowej") wydawanym co 4 lata.
Istnieją następujące klasy sportowe:
MM (Międzynarodowa Mistrzowska)
MK (Mistrzowska Krajowa)
I (pierwsza)
II (druga)
III (trzecia)
IV (czwarta)
V (piąta)
Normy klasyfikacyjne obejmują:
1
- wyniki sportowe oraz rodzaje prób sprawności konieczne dla uzyskania danej klasy sportowej
- rodzaje zawodów, których wyniki brane są pod uwagę
3
- warunki niezbędne do przedłużenia ważności klas sportowych
4
- granice wieku zawodników, w obrębie których nadawane są poszczególne klasy sportowe
Klasy sportowe umożliwiają porównywanie poziomu różnych dyscyplin sportu, tempa rozwoju tych dyscyplin, a także pozwalają na ilościową ocenę poziomu sportowego określonego regionu czy organizacji.
Szacuny
6
Napisanych postów
760
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4001
To po co Ci ta klasa jak mozna spytac? Dostaniesz ja tylko za udzial w zawodach albo osiagniecie odpowiedniego rezultatu. Mysle, ze jesli masz nauczyciala WFu po jakims nieco lepszym AWFie to on Ci to wyjasni. Nie macie zadnego klubu sportowego w poblizu? http://www.menis.gov.pl/sport/sport_mlodziezowy/sport_mlodziezowy.php tam (strona ministerstwa edukacji i sportu) masz adres zwiazkow sportowych (takze emeil i telefon) ktore powinny udzielic Ci niezbednych informacji.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2
Witam chce dostac sie na awf oraz grac w tamtejszej druzynie AZS w kosza. Mam pytanie czy musze miec klase sportowa zeby sie tam dostac jezeli tak to jak mozna ja zdobyc itd