Szacuny
41
Napisanych postów
10832
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
38587
jak w temacie: demo szkoleniówki - co o tym sądzicie? ja w uderzaniu ledwie mam podstawy, więc zależy mi na opinii specjalistów uderzaczy. tylko konkretnie, co i dlaczego warto pochwalić, a co do bani.
http://www.pasw.pl/filmy/demo1.avi 22,3 MB
Szacuny
0
Napisanych postów
71
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4603
Witam. Specjalistą nie jestem :P ale chętnie podzielę się spostrzeżeniami. Dołanczam się do stwierdzenia że jest zbyt "trikulcowo" (chociażby nieprzydatne kopnięcie zachaczające) a co za tym idzie skuteczność mała technik, kombinacji. Niewiele widać jeśli chodzi o boks, mało techniki, pracy ciałem itd. Moim zdaniem lepiej się nie wzorować na tej taśmie jeśli chodzi o udeżenia to są inne, duużo lepsze. Ale, tak jak każdy instruktarz napewno jest wart obejrzenia bo napewno coś można z niego wyciągnąć dla siebie. Pozatym fajna muzyka:D
Szacuny
32
Napisanych postów
12917
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
86041
jeden wielki błąd nie jest to dynamiczne podczas kombinacji na tarcze ten który trzyma tarcze powiniene sie poruszac wtedy dochodzi do tego timing i wyczucie dystansu oraz paraca w nim powienien zadawać uderzenia tarczami
statycznie może byćjeśli wykonuje siępojedynczą technike kilkanastokrotnie wtedy ma to sens stanei w miejscu.
Szacuny
5
Napisanych postów
771
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18833
na pewno dobra muzyka, zgadzam sie z przedmowca.
Natomiast co do niedociagniec to (oprocz wspomnianych juz wyzej) w paru ujeciach garda pozostawia naprawde wiele do zyczenia.
Jako przyklad - obejrzyj sobie okolice 26 sekundy w wykonaniu czerwonego zawodnika. Gdybym chcial bic na treningu boksu takie sierpy, nie trzymajac w trakcie (ani potem) gardy to mogloby sie to skonczyc niewesolo. Zwlaszcza ze te ciosy sa naprawde obszerne i szybki przeciwnik moglby go skontrowac jeszcze w trakcie zadawania ciosu, co byloby jeszcze gorsze.