Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
3778
Napisanych postów
9621
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
407794
Nie zadaje pytania w "czynikach..." bo zginie w tloku, a bardzo mi to chodzi po glowie. Jak dzis zobaczylem wyniki Arka takie, ze moglby na sermy wskoczyc to jeszce bardziej mnie to zastanawia. Nie proponujemy odblokow jak ktos ma zaraz wskoczyc na cykl. Jasne. Leci mostek najczasciaj z testa. Ale leci tez z hcg jak ja teraz (abstrah**ac od innych przyczyn, powiedzmy, ze lece ten mostek zeby odpoczac od towaru). HCG wydaje mi sie rozsadniejsze nawet ze wzgledu na higiene jaj (a moze sie myle?). Ale dalej blokuje przysadke i to mnie wlasnie zastanawia. Czy nie warto pozniej po hcg powalczyc jeszcze na clomie (zakladajac, ze pozniej bije normalnie towar dalej)? Wiem, ze sie tego nie robi, ale dlaczego? Zastanawia minie kiedy ta przysadka sie uwali na dobre. No i jeszcze sa takie terapie trt ze leci test-hcg-clom-test-itd. Reasumujac czy przelecenie miesiaca na klomie (i nolvie?) nie bedzie zbawienne dla przysadki???
Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 16.10.2018 19:14:24
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Pisałem o tym pare razy już. Dotrzyj do materiałów tego speca i poczytaj - Grigory Rodchenkov.
Znajomy leciał na tej metodzie, gdzie jednocześnie z towarem podawali mu clomid przez cały okres wspomagania. Drugi tak samo. Wyniki rewelacyjne, obaj jednak wpadli na któryś zawodach z rzędu. U obu wykryto saa + clomid. Widziałem papiery z obu kontroli.
106296
Napisanych postów
378320
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711581
dlaczego ma się uwalić na dobre?
więcej szkody robi bałagan w hormonach niż unormowane hormony właśnie na na cykl-mostek-cykl
jak chcesz bawić się w pct to ma to sens pod warunkiem ze planujesz dłuższą przerwę
bo w jakim celu robić pct kilka lub nawet kilkanscie tyg i po skończeniu pct od nowa się blokować ?
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Krzychu79
Poczytam chetnie i dzieki za zainteresowanie.
Czytaj czytaj, i tak tego nie łykniesz ...nikt tego nie łyknął tutaj, z Miczelem było jedynie można o tym podyskutować po nocach mimo, że też tego nie kupował i mówił o tym otwarcie. Dlaczego? Dlatego, że moja, Twoja, nasza wiedza tutaj jest = zero w rozumieniu speców od dopingu. Ja przynajmiej znam 2 ludzi którzy to przerobili, zrobili wyniki, papiery z kontroli oprawili w ramki. A opinie o jednoczesnym podawaniu clomidu podczas okresu wspomagania się saa dali pozytywne.
Szacuny
3778
Napisanych postów
9621
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
407794
lodzianin1
dlaczego ma się uwalić na dobre?
więcej szkody robi bałagan w hormonach niż unormowane hormony właśnie na na cykl-mostek-cykl
jak chcesz bawić się w pct to ma to sens pod warunkiem ze planujesz dłuższą przerwę
bo w jakim celu robić pct kilka lub nawet kilkanscie tyg i po skończeniu pct od nowa się blokować ?
Czytalem takie opinie, ze po latach zmiany sa juz nie odwracalne dlatego ciekawilo mnie czy takie polechtanie clomem i nolva ja powiedzmy "odswiezy". Wiesz, ze pewnie i tak jak mi sie ten mostek na hcg przeciagnie to pojde za rada lekarza i dodam do kompletu kloma do hcg. Zobaczymy czy i jak to wyjdzie, a poki co ciekawi mnie to i tyle
106296
Napisanych postów
378320
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711581
wyrobisz sobie swoje zdanie w klinikach w usa jest masa takich pct przeprowadzanych hcg plus clomid ,tylko te pct trwają tam mega długo ( idą nawet w miesiące) dlatego to nie po "mojemu" bo można to szybciej zrobić podając najpierw hcg następnie sermy (tak mi się wydaję )
Szacuny
3778
Napisanych postów
9621
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
407794
Wlasnie z tad pomysl i ciekawosc. Naczytalem sie i naogladalem bardzo duzo tego jak przebiega trt w usa. Czes to o szarlatanstwo zakrawa, czasc dziwi kosmicznymi jak na trt dawkami tescia (ba sa przypadki, ze prowadza legalnie pacjantow na 600 cypka/week). Tak jak w moim przypadku czyli checi rozmnozenia sie to wlasnie to co mi w polsce lekarz powiedzial hcg i clom, bez tescia, jak nie da rady to kompletne pct. Naogladalem sie i teraz dziure w brzuchu wierce A generalnie to z ciekawosci interesowala mnie ta przysadak i teorie o jej kompletnym uwalaniu. O i tym sposobem to musze juz biznes zamykac bo 22 zaraz