Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1
Witam,
zdjęcie korby Romet-Wałcz jest proste otwarcie puszki ....
Do zdjęcia nie jest potrzebny ściągacz ! :) tak tak nie jest potrzebny. W korbie po odkręceniu śruby imbusem staje się dostępny gwint, w ten gwint wkręcamy śrubę i tyle.
Pozdrawiam
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Klucz jest dobry, tylko ty źle coś robisz.
Musisz wkręcić ściągacz w gwint korby, tak aby gwint (ten czarny, z zdjecia z aukcji) wkręcił sie do co najmniej 3/4. Potem wkręcasz ten srebrny bolec "w korbę" dzięki czemu korba powoli sie zsuwa z ośki. Gdy zdejmiesz, wykręcasz ściągacz z gwintu korby i po problemie. Nie wiem jak prościej da sie to wytłumaczyć.
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
289
ale tam nie ma takiego dużego gwintu aby to czarne tam wkręcic. a ten mniejszy gwint wchodzi bardzo ciężko i nie wiem czy wkręcac dalej bo nie chce zniszczyc korby
Szacuny
0
Napisanych postów
50
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
126
idz do rowerowego niech ci pokaza jak to sie robi ... a wogole to jest to nie mozliwe zeby tam nie bylo gwintu do sciagania korby , zobacz dobrze moze byc zabazgrany błotem albo smarem wiec wyczysc i potem spróboj wkrecic , jezeli nie bedzie szło to moze byc mozliwosc ze gwint w korbie jest "zjechany" badz lekko uszkodzony co utrudnia wkrecenie wiec dobrze pokombinuj i nie miałcz ... MASZ ŁEB I CH*J TO KOMBINUJ ;D;D Pozdro !!!
Zmieniony przez - MiSzA86 w dniu 2009-06-30 12:07:24
wkleiłem przykładowe na kwadrat i żadna nie ma takiego dużego gwintu w środku aby to wkręcić. Może inny klucz jest potrzebny. Jest jakiś inny sposób na zdjęcie tego????????
Szacuny
0
Napisanych postów
50
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
126
wlasnie ze maja wszystkie ten gwint i kazda korba ma taki gwint bo inaczej nie idzie sciagnac korby nie uszkadzajac jej ( tzn idzie ale trzeba sie pobawic) , wklej zdecie twojej korby ale konkretnie tego kwadratu z bardzo bliska i pod kontem zeby bylo widac wewnetrzne scianki
Szacuny
0
Napisanych postów
50
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
126
hmm powinien tam byc gwint , mi sie wydaje ze widac tam troche gwintu , a nie m ma tam jakiejs zaslepki ?? jak nie ma to musisz ja sciagnac stara metoda >>> dłuta i młotka :D tylko potem prawdopodobnie nowa korbe trzeba kupic :P