...
Napisał(a)
jesli mozna o porade w kwesti dostarczenia po treningu odpowidnich wartosci odzywczych w bilansie 0,4 g bialka na 1 kg masy ciala oraz 0,8 g wegli na 1 kg masy cala .Ja waze ok.88-90 kg ,wiec wychodzi ze powinienem dostarczyc 36 g bialka i 72 g wegli .Chodzi mi o skladniki do takiego koktajlu gdzie na szybko bedzie mozna wypic zaraz po treningu. bez kupowania odzywki bialkowej czy weglowodanowej. Glownie zeby sie opieralo na bananie np z jogurtem naturalnym i czyms jeszcze innym.Dodam ze rozpoczalem cykl na kreatynie od trzech dni.Mam juz Bcaa ktore bede bral przed lub w trakcie treningu w wiadomym celu. Posilek potreningowy to u mnie ryz mieso wolowe i sporo warzyw.jednak to dopiero ok.godziny po treningu.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
dudeeTobie się z pewnością przyda skoro kombinujesz dużo w kuchni![]()
Oj tak ;) i kombinuje i dużo się zgadza. Na szczęście dziki nie protestują i wszystko zjadają ;)
...
Napisał(a)
Jak jesz posiłek zbilansowany to po co Ci ten koktail ?
Przepisy znajdziesz w dziale kuchnia SFD
Przepisy znajdziesz w dziale kuchnia SFD
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Nie ma potrzeby picia takiego koktajlu. Wróć do domu i zjedz normalny posiłek.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jak zjesz nawet dow dwóch godzin to będzie ok, tego jogurtu byś musiał nawalić sporo by zdobyć te 40g białka
jogurt naturalny ma ok 4g białka więc litra bys musiał wypić po treningu.
jogurt naturalny ma ok 4g białka więc litra bys musiał wypić po treningu.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Potem pół godziny w toalecie , szkoda czasu 

1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
...
Napisał(a)
Spożywanie takiego koktajlu zaraz po treningu jest kiepskim rozwiązaniem, gdyż bezpośrednio po intensywnym wysiłku fizycznym procesy trawienia i wchłaniania cząsteczek elementarnych są zaburzone, dlatego warto wstrzymać się przynajmniej 30 minut z przyjęciem wymaganych składników odżywczych. W dodatku za dużo naczytałeś się na temat KATABOLIZMU, później tworzą się takie chore teorie. Niejednokrotnie miałem okazję widzieć jak pan X zaraz po wejściu do szatni obżera się bananem i popija odżywką, gdyż bał się, że dopadnie go KATABOLIZM.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-03-22 11:14:40
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-03-22 11:14:40
...
Napisał(a)
Ja widziałem jak koleś w szatni jadł kurczaka z rożna , waliło w całej szatki . Zwróciłem mu uwagę to się oburzył bo przecież białko uzupełnia 

1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
...
Napisał(a)
Masakra, ludzie po szatni chodzą z gołymi pisiorami a ten je kurczaka xD Wyobraziłem to sobie
...
Napisał(a)
No fakt naczytalem sie o tym katabolizmie i stad moje pytanie. Z wypowiedzi widze ze to bez sensu,wiec taki koktajl sobie odpuszcze .Moze bardziej na sniadanie z samego rana by to byl dobry pomysl ?. Zobaczymy. Postaram sie z posilku dostarczyc te wartosci. Ewentualnie jak bym nie dostarczyl odpowiedniej ilosci bialka to pewnie by sie przydala odzywka bialkowa typu izolat.
...
Napisał(a)
Bo mit okna metabolicznego jest żywy na każdej siłowni.
Ja słyszałam jeszcze taką wersję, ze po siłowych nalezy w szatni wypić odżywke i wrócić na obowiązkowe aeroby...
A na pewnej rosyjskiej stronie kulturystycznej kazano uzupełniać natychmiast glikogen po treningu siłowym - najlepiej za pomocą cukierka - a potem już w domu zjeść pełen posiłek. Ale za to nie kazano aerobów kręcić. Co kraj to obyczaj:)
Ja słyszałam jeszcze taką wersję, ze po siłowych nalezy w szatni wypić odżywke i wrócić na obowiązkowe aeroby...
A na pewnej rosyjskiej stronie kulturystycznej kazano uzupełniać natychmiast glikogen po treningu siłowym - najlepiej za pomocą cukierka - a potem już w domu zjeść pełen posiłek. Ale za to nie kazano aerobów kręcić. Co kraj to obyczaj:)
...
Napisał(a)
Jeżeli nie będziesz w stanie dostarczyč odpowieniej ilości białka, to odżywka bialkowa jak najbardziek się przyda.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
"wenglowodany w tym: cukry" co to tak naprawde oznacza?
Następny temat