Szacuny
68
Napisanych postów
4311
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
16683
wiesz, to jest tak glupie pytanie, ze mialam ochote nie odpowiadac, ale jesli sam nie mozesz na to wpasc, to jednak odpowiem.
otoz lato to jest zly czas to robienia jakich kolwiek kolczykow czy tatuazy, za duzo slonca, nie mozna sie kapac w basenach, morzach jeziorach, czlowiek sie wiecej poci, ponadto przez 2 miesiace moze sie do konca nie zagoic, wyjmiesz kolczyk z niezagojonej dziurki, i ona sie zasklepi i wszystko zostanie w srodku. lepiej zawsze poczekac do wygojenia, chyba ze sytuacja jest krytyczna. kolejny argument to chociazby fakt, ze wydac 100-150zl, zeby wyjac to glupota. a skoro jestes niepelnoletni to kolejny dowod na to, ze to nie dla ciebie, profesjonalista cie nie przekluje, a skoro ktos by to zrobil, to moglby spieprzyc, zarazic cie czyms. poczekaj az bedziesz dorosly i bedziesz stanowil sam o sobie.
piercing to wbrew pozorom nie jest zabawa.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
23
Spoko, akurat cena czy niepełnoletność, to jest najmniejsza przeszkoda. Bardziej przekonujące jest to gojenie. Ja mam już pare kolczyków i z własnego doświadczenia wiem, że mam taki organizm, że nadzwyczajnie długo goją mi się jakiekolwiek rany, więc chyba jednak narazie zrezygnuję. Pomyślę nad tatuażem.
Szacuny
157
Napisanych postów
10921
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43675
tylko pamiętaj , że tatuażu nie wyjmiesz jak kolczyka.
a zdrugiej strony skoro masz już jakieś kolczyki , dlaczego tego akurat po wakacjach chcesz wyciągnąć?
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
23
Bo inne kolczyki mam w miejscach mało widocznych, a większość mam w uszach. A moja szkoła akurat w brwi nie akceptuje.
Mam jeszcze takie pytanie (może głupie). Czy nie ma czegoś takiego jak klipsy do brwi? Tzn. żeby nie robić dziurki, pominąć czas gojenia i te wszystkie problemy i po porostu jakiegoś klipsa kupić i nosić? Wiem, że do nosa jest, a do brwi?
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5
Hej. Od tygodnia mam kolczyk w brwi (robiony w studiu). Mam odnośnie niego kilka pytań:
- jaki jest mniej więcej okres gojenia,(przybliżony) bo wiem że to sprawa indywidualna
- po jakim czasie od momentu zagojenia mogę zmienić kolczyk
- jaki kolczyk jest najlepszy do standard eyebrow (chodzi mi o szerokość i długość pręta, a także o to czy może być prosty, bo z tego co słyszałam to raczej nie)
Będę wdzięczna za odpowiedź
Ja jestem tym,kim byłabym gdybym urodziła się jeszcze raz... Jestem nią cały czas.