Na szczęscie z raną jest ok, więc dlaczego mam sobie odmawiać przyjemności... Jutro idę na wymianę kolczyka, ciekawe jaki dostanę ;)
...
Napisał(a)
Witam..
No więc tak. 21 czerwca tego roku postanowiłam przebić nos. Poszłam do kosmetyczki (niestety w pobliżu nigdzie nie ma profesjonalnego studio), wszystko były otwierane i dezynfekowane na moich oczach, przebijane było igłą, kolczyk z kuleczką, ponieważ "L" były strasznie grube i się nie zdecydowałam na nie. Przez pierwszy miesiąc wszystko było ok. Jednak ostatnio zauważyłam, że w środku zrobiła mi się taka "gulka", wydaje mi się, że w środku jest ropa. Mało tego, od kilku dni na zewnątrz nosa, przy kolczyku też zrobiła się taka mała gula.. Czy maść tribiotic jest wskazana ?
Z góry dziękuję za odpowiedź..
No więc tak. 21 czerwca tego roku postanowiłam przebić nos. Poszłam do kosmetyczki (niestety w pobliżu nigdzie nie ma profesjonalnego studio), wszystko były otwierane i dezynfekowane na moich oczach, przebijane było igłą, kolczyk z kuleczką, ponieważ "L" były strasznie grube i się nie zdecydowałam na nie. Przez pierwszy miesiąc wszystko było ok. Jednak ostatnio zauważyłam, że w środku zrobiła mi się taka "gulka", wydaje mi się, że w środku jest ropa. Mało tego, od kilku dni na zewnątrz nosa, przy kolczyku też zrobiła się taka mała gula.. Czy maść tribiotic jest wskazana ?
Z góry dziękuję za odpowiedź..
...
Napisał(a)
Wydaje mi się ,że tribiotic byłby wskazany bo jest to w pewnym sensie antybiotyk a jeśli pojawiła sie ropa to pojaiwł się także stan zapalny mimo , że upłynęło już trochę czasu od przekłucia ... Jednak nioonia, która ma obszerniejsza wiedze na ten teamt zaleca stoswanie tribioticu w ostateczności więc może najpierw zacznij przemywać to wodą utlenioną a jak nie przejdzie to zastosuj tribiotic. 

...
Napisał(a)
kolczyki z kuleczka generalnie wykonane sa z gownianego materialu takze...gratuluje. sprobuj zrobic wyrazne zdjecie tej gulce zewnetrznej.
ogolnie to trudno komus pomoc jak sie nie umie sobie tego wyobrazic.
teraz majac kolczyk z kulka trudno bedzie Ci go wymienic, znam wiele dziewczyn (i sama kiedys jak bylam mloda i glupia...) nosilam po przekluciu taki kolczyk. kulka jak wiadomo jest grubsza od pretu przez to wyjmujac rozwalisz kanal przeklucia...
ja udalabym sie na Twoim miejscu tam gdzie przekluwalas i pokazala co i jak.
ogolnie to trudno komus pomoc jak sie nie umie sobie tego wyobrazic.
teraz majac kolczyk z kulka trudno bedzie Ci go wymienic, znam wiele dziewczyn (i sama kiedys jak bylam mloda i glupia...) nosilam po przekluciu taki kolczyk. kulka jak wiadomo jest grubsza od pretu przez to wyjmujac rozwalisz kanal przeklucia...
ja udalabym sie na Twoim miejscu tam gdzie przekluwalas i pokazala co i jak.
...
Napisał(a)
Tak by bylo najlepiej zebys poszla tam gdzie przebijalas. Jak bedziesz zmieniac kolczyk to radzilabym Ci go uciac a nie wyciagac , ja kiedys tez tak nosilam ( teraz mam cala kulke spilowana wiec mozna wyjmowac i wkladac bez rozrywania noska). Jak wyjmowalam go to prawie zemdlalam z bolu :/
i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g
...
Napisał(a)
hmm ja wam powiem ze u mnie w miescie to sa tylko kolczyki z tymi kuleczkami na koncu, innych nie ma :/
...
Napisał(a)
a internet to co?
np. www.wildcat.pl www.koltat.pl www.kolczyki.pl
Zmieniony przez - nioonia w dniu 2008-08-15 23:35:50

np. www.wildcat.pl www.koltat.pl www.kolczyki.pl
Zmieniony przez - nioonia w dniu 2008-08-15 23:35:50
...
Napisał(a)
hmm ale wiesz ja nie lubie kupowac przez internet.. a poza tym wiecej kosztuje i na dodatek trzeba czekac. :/ oj to nie dla mnie.. a w sklepach sa tylko te w kuleczkami na koncu.;/
...
Napisał(a)
Czeka sie tylko pare dni, a co do cen to czasami sa nawet tansze. Tylko z przesylka wychodzi pare zl wiecej ale to nie sa duze koszta. Kolczyki do noska sa bardzo tanie w koncu to takie malenstwo.
i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
solarka a syfy??
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8