Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
136
Witam, nie chce robic balaganu wiec odswiezam ten temat. Rowniez w moim przypadku okazalo sie, ze mam powiekszona komore. Lekarz twierdz, ze to z powodu szybkiej utraty wagi, a co do cwiczen pewnie sie domyslacie - zakaz silowni. Bylem u kardiologa co prawda lekarz sportowy ale starej daty i rowniez - zakaz , ewentualnie lekkoatletyka, ale mi sie nie pali a z silownia nie chce sie rozstawac. Jakies opinie, rady? aha bym zapomnial przeswietlenie mialem zrobione i wyszlo w normie jednak echo wykazalao co innego, a problem cisnienia juz dawno ustabilizowany
Zmieniony przez - MeloN90 w dniu 2009-06-16 23:19:01
Szacuny
50
Napisanych postów
1331
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15055
same cwiczenia fizyczne moga powodowac powiekszenie lewej komory - jest to efekt przystosowania do wysilku.
ale oczywiscie jest bardzo duzo roznych powodow powiekszenia LK
wazne zeby miesien byl wydolny
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Lewa komora przerasta na skutek ruchu, ale dynamicznego. Przy statycznym duzym wysiłku jest inny obraz serca...
Czy jest niebezpieczne? Trudno powiedziec jednoznacznie.Ja ma przerost lewej komory, daje to objaw spowolnienia serca i nic mi nie jest.Jednak jednoznacznie nie można powiedziec czy nic Ci nie grozi. Lewa komora serca przerasta celem ułatwienia pracy organizmu podczas wysiłku. Poprostu się adaptuje.
Szacuny
6
Napisanych postów
1294
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5260
dzieki, sog,ja i tak jutro sie wybieram z tym do lekarza,bo robilem badania okresowe do pracy i mialem rendgem klatki, i wlasnie wykazlo to ze mam lewa komore powiekszona i kazali mi to wyjasnic,wiec pytam tak z ciekawosci,dzieki za info
pozdrawiam
prongo------Wszystkie baby to chooje z cyckami------
Szacuny
6
Napisanych postów
1294
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5260
no wlasnie niby normalna , a jak bylem u lekarza ogolnego to zabronila mi cwiczyc,a po wizycie u niej szedlem jeszce robic rendgen boczny serca i gadalem z tym lekazrem to mowil ze to nic powaznego ale lepiej sprawdzic, i mowil ze to jest od wisilku i ze ci co trenuja sporty wyczynowe , to wiekszosc tak ma,nic nie mowil ze nie moge cwiczyc juz , a lekarka zabronila , co mam robic heh??chyba sie przejde z tymi zdjeciami do jakiegos specjalisty od serc
pozdrawiam
prongo------Wszystkie baby to chooje z cyckami------
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
tak jest właśnie z lekarzami !! każdy myśli że wszystkie rozumy zjadł ...
a w medycynie nie można uogólniać i bazować na jakiejś tam wiedzy książkowej - to niestety nie matematyka gdzie 2+2=4
a ze serce podczas zwiekszonej pracy - lewa komora - wyrzut krwi na obwód - się powiekszy to normalna sprawa ...
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.