Witam, jakieś 3 tyg temu podczas trening robiłem pompki na poręczach, podczas ćwiczenia poczułem, że nagle klatka po lewej stroni mi spuchła, nie poczułem wtedy żadnego bólu wiec to olałem i dokończyłem trening. Po 3 dniach od treningu zaczął mnie boleć najpierw kręgosłup a następnie klatka po lewej stronie a opuchlizna dalej się trzymała, o ile ból przeszedł po jakiś 2 tygodniach to spuchnięcie klatki dalej jest, byłem z tym u lekarza i zapisał mi maść Butapirazol, która moim zdaniem bardziej zaszkodziła niż pomogła. Nie mam pojęcia co to jest, lekarz powiedział , że to zapalenie mięśnia. Miał ktoś z was coś podobnego lub jakieś pomysły co zrobić by opuchlizna zeszła? Z góry dziękuję za pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Cóż mogę powiedzieć, padłeś ofiarą kontuzji :s smaruj dalej, czas leczy rany. Wyłączyłeś się z treningów na jakiś czas, zastanawiaj się co zrobić, żeby się to nie powtórzyło.
...
Napisał(a)
No niby tak hehe tylko dziwi mnie to , że ta opuchlizna w ogóle nie znika, bym to olał ale jednak nie estetycznie to wygląda i nie wiem czy już mogę wrócić do treningów czy jednak czekać aż to wszystko się zagoi?
1
...
Napisał(a)
Wstrzymaj się od treningu, no chyba, że chcesz aby było gorzej. Jak nic to nie da, to znowu udaj się do lekarza.
...
Napisał(a)
Rób na ten mięsień okłady z korzenia żywokostu lekarskiego(kupisz w zielarskim sklepie).Możesz także okładać mięsień nasączonym ręcznikiem ciepłą wodą ze solą. Maści przeciwzapalne odradzam.https://www.sfd.pl/Oszczędź_swoje_stawy-t708779.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!